Jokereille hyvä potti Venäjältä – ”On iso ero, ottaako kolme tai viisi pistettä”

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti kolmesta vieraskiertueensa ottelusta kaksi. Lauantaina Jokerit voitti Lokomotiv Jaroslavlin 3-2.

JÄÄKIEKKO Jokerit päätti kolmen ottelun vieraskiertueensa KHL:ssä voittoisasti. Lauantaina Jokerit voitti vieraissa Lokomotiv Jaroslavlin maalein 3-2 ja saavutti kiertueensa kolmesta ottelusta viisi pistettä, kun jaossa pisteitä oli kuusi.

Nicklas Jensen (1+1), Jordan Schroeder ja Jakub Krejcik vastasivat Jaroslavlissa Jokereiden maaleista. Vuoden 2019 MM-kultasankari Marko Anttila syötti kaksi osumaa.

– Perjantai, sunnuntai, tiistai, torstai ja nyt lauantai ollaan pelattu. On iso ero, ottaako vieraskiertueelta kolme vai viisi pistettä. Tosi hyvä fiilis ja mielestäni ansaitsimme tänään voiton. Viisi pistettä kuudesta on kova suoritus, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi Jokereiden verkkosivuilla.

Jokereiden maalivahti Anders Lindbäck nappasi 36 torjuntaa. Lindbäckillä oli varaa lahjoittaa maali vastustajalle kolmannessa erässä tehtyään Jegor Korshkovin maalin yhteydessä nolon mokan.

– Olimme tänään huolellisempia kiekon kanssa. Niitä on aikaisemmin jäänyt välillä vääriin paikkoihin, mutta siinä otimme nyt steppejä eteenpäin. Lindy oli hyvä maalilla, eikä hätkähdetty, vaikka lopussa tulikin kavennusmaali. Hienosti taisteltiin kahden miehen alivoimalla lopussa voitto kotiin, Marjamäki kehui.

Juttuvinkki: Esa Tikkanen sai yöllä puhelun – kutsu johti heti Stanley Cupiin

Valmennusjohto teki otteluun useita ketjumuutoksia, mutta piti tiettyjä kaksikkoja yhdessä. Esimerkiksi Veli-Matti Savinainen ja John Norman sekä Jordan Schroeder ja Nicklas Jensen pelasivat edelleen yhdessä. Jokerit kierrättää pelaajiaan paljon.

– Väkisinkin ketjut vähän muuttuvat, kun uusia miehiä tulee kokoonpanoon. Henri Ikonen haluttiin tänään mukaan ja Peter Regin liittyy ensi viikolla joukkueeseen. Varmasti myös jatkossa kokeillaan eri koostumuksia, Marjamäki totesi.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa nyt kuudentena. Eroa kärkijoukkueeseen Moskovan TsSKA:an on kahdeksan pistettä, mutta TsSKA on pelannut kolme ottelua Jokereita enemmän. Toisena oleva SKA Pietari seitsemän pistettä Jokereita edellä pelattuaan neljä ottelua enemmän.

Jokerit palaa Helsinkiin, jossa pelataan jo tiistaina. Vieraaksi saapuu Jori Lehterän edustama Spartak Moskova.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Raimo Helminen otti aikalisän – TPS pehmitti mestarisuosikin

Kommentoi Facebookissa