HJK:lla torstaina hurja haaste – vastustajalla 47 miljoonaa euroa suurempi budjetti

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

HJK saa vieraakseen torstaina Espanjan La Ligassa neljäntenä olevan sevillalaisseuran Real Betisin.

JALKAPALLO Veikkausliigan kärkeen noussut HJK saa torstai-iltana Helsingissä todella kovan haasteen, kun espanjalainen huippuseura Real Betis saapuu Sevillasta Eurooppa-liigan otteluun Töölön stadionille. HJK:n ja Betisin pelaajalistoja tarkastellessa herää ajatus, että tasaisen ottelun kannalta voisi tehdä uudet jaot.

Viime kaudella Espanjan La Ligassa viidenneksi sijoittunut ja Espanjan Cup-mestaruuden voittanut Real Betis on La Ligan sarjataulukossa tällä hetkellä neljäntenä. Se on voittanut kauden neljästä ottelustaan kolme. Viime lauantaina Betis taisteli vahvasti Real Madridia vastaan, mutta hävisi maalein 1-2.

Real Betisissa pelaa Espanjan, Argentiinan, Meksikon, Chilen ja Portugalin maajoukkuepelaajia. HJK:n joukkueen pelaajamateriaalilla voisi pärjätä Espanjassa ehkä maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

HJK:n Santeri Hostikkaa ei Betis-haaste jännitä.

– Noi kuusi Eurooppa-liigan peliä ovat mageita pelejä. Meillä ei ole mitään hävittävää niissä. Mennään niihin vaan nauttimaan. Pyritään pelaamaan mahdollisimman hyvää futista ja nauttimaan niistä peleistä, Hostikka sanoi Sport Contentille maanantaina Stadin derbyn jälkeen.

Real Betisin pelaajabudjetti on noin 49 miljoonaa ja HJK:n 2 miljoonaa. Ero on järkyttävän suuri.

Hostikkaa moinen ero vain innostaa.

– Pystyy hyvällä itseluottamuksella ja paineitta pelaamaan. On se kiva pelata noin isoja pelejä, joita harvoin tulee HJK:lle. On hyvä lähteä noihin peleihin.

HJK:lle kotikentän tekonurmesta saattaa olla etuakin. Esimerkiksi saksalainen huippuseura Schalke hävisi HJK:lle Töölössä 2011 europelikarsinnassa.

– Se on pieni etu. Ei kuitenkaan mikään pakkaskeli ole vielä. Kyllä se varmaan pienen edun tuo, kun ne eivät ole tottuneet pelaamaan tekiksellä, arvioi Hostikka.

Maanantaina Stadin derbyssä HIFK:n ja HJK:n kannattajat aiheuttivat toilailuillaan ikäviä häiriöitä. Hostikka odottaa torstaina rauhallisempaa iltaa fanien osalta, joskin olettaa Real Betisin fanien kannustavan omiaan äänekkäästi.

– Ei varmaan samanlaista nähinää ole tiedossa. Toivottavasti niitäkin tulee pääty täyteen.

HJK:n ja Real Betisin ottelu myytiin heti loppuun. Kiinnostus HJK:n europelejä kohtaan on aivan eri tasolla kuin vuosi sitten Konferenssiliigassa.

HJK:n ja Real Betisin lisäksi lohkossa pelaavat italialainen AS Roma ja bulgarialainen Ludogorets Razgrad.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Fanien sikailu ja HIFK:n ahdinko puhuttivat Stadin derbyssä

Kommentoi Facebookissa