HJK:n kokeneen Jukka Raitalan haaveesta tuli totta

Huuhkajien EM-puolustaja Jukka Raitala palasi HJK:hon 13 vuoden tauon jälkeen. (Kuva Veikkausliiga)

HJK:n Jukka Raitala on pelannut EM-kisoissa, Hollannin pääsarjassa ja MLS-liigassa, mutta europelien lohkovaiheeseen hän pääsee nyt ensimmäistä kertaa.

JALKAPALLO HJK on varmistanut paikkansa europelien lohkovaiheessa syksyllä vähintään Konferenssiliigassa. Tavoite toteutui, kun HJK voitti Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella Slovenian viime kauden mestarin NK Mariborin yhteismaalein 3-0.

Torstaina Helsingissä pelatun toisen ottelun HJK voitti 1-0.

– Pallolliseen peliin en ole tyytyväinen. Pitäisi pystyä pitämään enemmän palloa tämmöisissä peleissä. Mutta tosi onnellinen olen, että päästiin jatkoon, kommentoi Suomen maajoukkueestakin tuttu HJK:n kokenut sotaratsu, puolustaja Jukka Raitala.

Raitala on pitkällä urallaan kokenut muun muassa EM-kisat, mutta europelien lohkovaiheeseen hän pääsee nyt ensimmäistä kertaa. Uransa loppupuolella hän pääsee toteuttamaan vielä yhden haaveensa.

– En ole aikaisemmin pelannut missään lohkovaiheessa. Klubin ja Heerenveenin kanssa pääsin karsintapelejä pelaamaan aikoinaan. Mahtavaa. Odotan innolla. Ihan ansaitusti mentiin ainakin sinne Konferenssiliigaan, Raitala iloitsee.

Syksyllä HJK:lla riittää kiireitä. Veikkausliigaankin pitäisi keskittyä.

– Kyllä mestaruus on iso tavoite. Ensi vuonna halutaan olla mukana Mestareiden liigan karsinnassa, Raitala korostaa.

– Vielä on paljon pelejä jäljellä. Tärkeitä pelejä on Veikkausliigassa. KuPS tuntuu nappaavan pelejä tiheään tahtiin. Honka on siinä tiukasti mukana, Raitala jatkaa.

HJK:n kausi Veikkausliigassa on ollut nihkeähkö. KuPS on esiintynyt kotimaassa vakuuttavammin.

Raitala ottikin esille merkittävän heikkouden.

AC Oulua vastaan oli ikävä tasapeli. Oli tsäänssi tappaa se peli aikaisemmin. Meidän isoin heikkous on ollut, ettei olla pystytty tappamaan pelejä. Tekemään 2-0 tai 3-0. Johto vain 1-0 on aina vaarallinen.

Raitala palasi viime keväänä HJK:hon pelattuaan 13 vuotta ulkomailla. Hän viihtyy hyvin.

– Hyvältä maistuu. Kohta täytän 34 ja vielä isoja minuutteja pelaan. Kivahan se on pelata, eikä tarvitse treenata niin paljon. Viime kausi Minnesotassa oli vähän nihkeä. Loppukaudesta ei tullut niin paljoa vastuuta. Kiva olla kotona isossa roolissa, hän totesi.

Teksti Otto Palojärvi, Töölön stadion

Lue myös: HJK eteni jatkoon ja varmisti miljoonapotin – ”Oltiin selkeästi parempi”

Kommentoi Facebookissa