Huomasitko jo almanakan uusimman merkkipäivän – Suomen luonnon päivän?

Suomen luonnon päivän runokilpailun voittorunon valitsee rouva Jenni Haukio

Suomen luonnon päivän runokilpailun voittorunon valitsee rouva Jenni Haukio. (Kuva Eeva Mäkinen)

Lippu salkoon ja mustikkapiirakka pöytään luontomme kunniaksi.

JUHLAPÄIVÄ Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä. Päivää juhlitaan aina elokuun viimeisenä lauantaina, kuten on juhlittu jo vuodesta 2013 asti.

Suomen luonnon päivä on kansallisten juhlapäivien uusin tulokas, kun se kirjattiin tästä vuodesta alkaen Yliopiston almanakkaan – merkkipäivä löytyy nyt jokaisesta kalenterista. Sisäministeriö suosittaa liputusta Suomen luonnolle 29.8.2020.

Juttuvinkki: Suomen lipun tarina on tutkimusmatka suomalaisuuteen – näin punapohjaisesta leijonalipusta tuli siniristilippu

Jokaisella itseään kunnioittavalla merkkipäivällä on myös oma leivoksensa kuten laskiaispulla, runebergintorttu tai tippaleipä. Suomen luonnon päivän leivos on mustikkapiirakka. Sen voi paistaa evääksi retkelle tai samana päivänä järjestettävien ylioppilasjuhlien tarjoilupöytään. Kokeilunhaluiset nuotiokokkaajat valmistavat leivoksen itse tulella.

Liputus ja mustikkapiirakka saavat tänä vuonna seurakseen luontorunokilpailun, jonka tuomarina toimii rouva Jenni Haukio. Heinäkuun puolessa välissä päättyvä runokilpailu on saanut suomalaiset runoilemaan ahkerasti. Juhannukseen mennessä runoja on tullut yli 1300.

Vuonna 2020 suomalainen runous näyttäisi olevan kaunista ja luontoa romantisoivaa, mutta myös luontoa suojelevaa. Myös kevään ja kesän koronatilanne näkyy runoissa.

Lue myös: Älä eksy kesän luontoretkellä – Vapaaehtoinen pelastuspalvelu auttoi etsinnöissä joka toinen päivä

Kommentoi Facebookissa