Huuhkaja-hyökkääjillä loistava viikonloppu

Teemu Pukki pelaa Valioliigassa Norwichin joukkueessa (Kuva: Norwich City)

Teemu Pukki pelaa Norwichin joukkueessa. (Kuva Norwich City)

Teemu Pukki syötti voittomaalin. Joel Pohjanpalo onnistui maalinteossa kahdesti.

JALKAPALLO Englannin Valioliiga on pienellä tauolla, mutta pelaajille se ei tuo lepoaikaa, kun ohjelmassa on FA Cupia. Teemu Pukin edustama Norwich eteni tässä maailman vanhimmassa jalkapallokilpailussa jatkoon voittamalla Charltonin 1-0.

Pukki aloitti ottelun vaihtopenkiltä, mutta tuli toisen jakson alussa sisään ja nousi isoon rooliin. Hän syötti 80. minuutilla syntyneen Norwichin voittomaalin, jonka viimeisteli Milot Rashica.

Valioliigassa isoissa vaikeuksissa olleen Norwichin voitto ei ollut yllätys. Pelaahan Charlton vain Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

FA Cupissa saatiin miellyttäviä suomalaisuutisia lauantainakin, kun Marcus Forss onnistui Brentfordille maalinteossa. Forssin upea laukaus upposi Port Valen maalin takanurkkaan 26. minuutilla ja vei Brentfordin 1-0 -johtoon.

Brentford vaan paineli jatkoon 4-1-tuloksella. Yllätyksestä ei ollut kyse, sillä Port Vale pelaa Kakkosliigassa eli Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Turkin pääsarjassa Joel Pohjanpalo teki kaksi maalia, kun hänen seuransa Rizespor taisteli 2-2 -tasapelin Istanbulin mahtiseuraa Besiktasia vastaan. Pohjanpalo viimeisteli vapaapotkutilanteista.

Rizespor on sarjassa toiseksi viimeisenä, joten tasapeli vahvempaa seuraa vastaan oli joukkueen itseluottamukselle tärkeä juttu. Besiktasin kausi on ollut tosin vaikea joukkueen ollessa sarjataulukossa vasta yhdeksäntenä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat tositoimiin maaliskuussa – vastustajat nyt selvillä

Kommentoi Facebookissa