Huuhkajat marssii nyt voitosta voittoon lohkonsa kärjessä – ”Teimme sen mitä piti”

Nollan jokaisessa ottelussa pitänyt maalivahti Lukas Hradecky haastattelee voittomaalin tehnyttä Pyry Soiria.

Nollan jokaisessa ottelussa pitänyt maalivahti Lukas Hradecky haastattelee voittomaalin tehnyttä Pyry Soiria. (Kuva AOP)

Myöhäisillassa kaatui Kreikka lukemin 2–0 Nations Leaguen ottelussa Tampereella.

JALKAPALLO Suomi on avannut Nations Leaguen neljällä voitolla, maalierokin on komea 5–0. Kreikka kaatui Ratinan myöhäisessä maanantai-illassa 2–0 (0-0). Panoksena liigassa ovat lisäpaikat maajoukkueille EM-kisoihin.

Suomi aloitti ottelun erinomaisesti, mutta koki kohtalokkaalta tuntuneen takaiskun jo pelin 12. minuutilla. Kaikki aikaisemmat ottelut maaleillaan ratkaissut Teemu Pukki loukkaantui ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen vaihdettiin Simon Skrabb, joka otti paikan oikealta laidalta. Pukin paikalle kärkeen nousi Robin Lod.

– Ensimmäinen diagnoosi on, että hänen takareitensä kramppasi. Silloin on tietysti järkevää tulla vaihtoon, ettei tule pahempaa loukkaantumista. Valmentajana pitää varautua kaikkeen, yllättäviä loukkaantumisia voi tulla jopa verryttelyssä, päävalmentaja Markku Kanerva tuumi ottelun jälkeen.

Suomi sai lupaavia hyökkäyksiä aikaan, mutta viimeiset syötöt eivät lähteneet aivan tarpeeksi terävästi. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toiselle puoliajalle Suomi sai todellisen unelma-alun. Jo 46. minuutin kohdalla keskityspallo kimposi vasemmalta maalin eteen Pyry Soirille, joka sijoitti pallon vasemmalla jalallaan verkon perukoille Kreikan maalivahdin jalkojen alta. Kotiyleisö oli jo juhlimassa maalia pian uudelleen, mutta Jasse Tuomisen hurja kaukolaukaus päätyi kuitenkin maalin katolle.

Suomi ei varmistellut johtoaan, kun Robin Lod ampui pallon 80. minuutilla tolppaan. Soiri pääsi jatkamaan, mutta laukoi yli tyhjästä maalista. Kreikka sai parhaan paikkansa tasoittaa 87. minuutilla, mutta kreikkalaisen veto meni ohi.

Pyry Soiri, Glen Kamara ja Teemu Pukki ovat vastanneet kaikista Suomen maaleista Nations Leaguessa.
Pyry Soiri, Glen Kamara ja Teemu Pukki ovat vastanneet kaikista Suomen maaleista Nations Leaguessa. (Kuva AOP)

Ottelun sinetti nähtiin pian tämän jälkeen. Lod järjesti tilanteen, ja maalin laukoi upean ottelun pelannut Glen Kamara. Suomi johtaa lohkoa täydellä pistepotilla, kun pelattu on neljä ottelua.

– Olen tyytyväinen siihen, että joukkue pelasi niin hyvin ja että teimme niin paljon töitä yhdessä puolustuksessa ja hyökkäyksessä, ensimmäisen maalinsa Huuhkajissa viimeistellyt Kamara kommentoi.

Myös Pyry Soiri myhäili Kamaran tavoin tyytyväisyyttään pelin jälkeen televisiohaastattelussa.

– Loistava fiilis. Teimme sen mitä piti ja mielestäni loistava peli joka jätkältä tänään, Soiri kiteytti.

Päävalmentaja Kanervan mielestä voitto oli ansaittu, peli oli Suomen kontrollissa tilastojenkin mukaan.

– Maalipaikat, laukaukset maalia kohden olivat meille 6–1, 14–7 kaiken kaikkiaan. Toki Kreikalla oli muutama vaarallinen paikka, mutta meidän kolmas tai neljäs maalimme olivat vielä lähempänä, Kanerva kertasi.

Suomi johtaa lohkoaan siis täydellä pistepotilla. Kreikalla on kasassa kuusi, Unkarilla neljä ja Virolla yksi piste. Huuhkajilla on vielä jäljellä vieraspelit Kreikkaa ja Unkaria vastaan. Kuinka lähellä lohkovoitto luotsin mielestä oikein on?

– Edessä on toki vielä kaksi vaikeaa vieraspeliä. Jalkapallossa voi tapahtua ihan mitä vaan, mutta jos me säilytämme tällaisen draivin, niin uskon, että raavimme noista peleistä ainakin pisteen.

Piste riittäisi Nations Leaguen lohkovoittoon ja sen tuomaan lopputurnauspaikkaan. Lopputurnauspaikan saaneet jatkavat taistelua EM-kisapaikasta.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: Teemu Pukki iski jälleen – Huuhkajille jo kolmas voitto Kansojen liigassa

Kommentoi Facebookissa