Huuhkajat pääsee Olympiastadionille – fanit eivät

Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus maksoi veronmaksajille yli 300 miljoonaa euroa

Helsingin Olympiastadionin peruskorjaus maksoi veronmaksajille noin 350 miljoonaa euroa. (Kuva AOP)

Huuhkajat saa pelata Walesia vastaan Olympiastadionilla 3. syyskuuta. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille.

JALKAPALLO Keskiviikkona vahvistui, että Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat voi pelata Kansojen liigan avausottelunsa Walesia vastaan Helsingin Olympiastadionilla. Ottelu pelataan 3. syyskuuta.

Palloliiton hakema poikkeuslupa pelaajien saamiseksi Suomeen ilman karanteenia on hyväksytty. Näin ollen ottelu voidaan pelata Helsingissä suunnitellusti.

– Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n määräykset ja säännökset joukkueitten ja pelaajien osalta ovat erittäin tiukat ja joukkueet ovat käytännössä täysin omassa kuplassaan niin Suomessa kuin kaikkialla muuallakin. Tämä oli ratkaiseva tekijä poikkeusluvan saamiselle, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoo tiedotteessa.

Huuhkajille Wales-ottelu on ensimmäinen tosikoitos sitten viime marraskuun, jolloin historiallinen EM-kisapaikka saavutettiin. EM-kisat siirtyivät koronapandemian takia vuoteen 2021.

Juttuvinkki: Olympiastadionin peruskorjaus on karu esimerkki suomalaisesta ongelmasta

Wales-ottelu olisi normaalioloissa todennäköisesti täyttänyt Olympiastadionin. Huuhkajien lisäksi katsojia olisi varmasti kiinnostanut remontoitu Olympiastadion, jonka korjaus maksoi veronmaksajille yli 300 miljoonaa euroa.

Yleisöä ei Wales-otteluun kuitenkaan päästetä. UEFA:n määräyksestä Kansojen liigan avausottelut pelataan syyskuussa tyhjille katsomoille.

Veikkausliigan peleihin katsojia päästetään 500 katsomolohkoa kohden. Kansainvälisissä otteluissa rajoitukset ovat koronapandemian takia tiukemmat.

Toisen Kansojen liigan ottelunsa Suomi pelaa 6. syyskuuta vieraissa Irlantia vastaan. Lokakuussa ohjelmassa ovat Huuhkajien kotiottelut Bulgariaa ja Irlantia vastaan. Marraskuussa Suomi kohtaa vieraissa Bulgarian ja Walesin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Bayern München on Euroopan mestari – teki myös historiaa

Kommentoi Facebookissa