Huuhkajat pehmitti Kazakstanin – ”Upeasti upposi takakulmaan”

Huuhkajat tuulettaa maalia Olympiastadionilla (Kuva AOP)

Huuhkajat tuulettaa maalia Olympiastadionilla. (Kuva AOP)

Suomi jatkaa jalkapallon MM-karsintoja tappioitta voitettuaan Joel Pohjanpalon maalilla Kazakstanin Helsingissä 1-0.

JALKAPALLO Suomi voitti jalkapallon MM-karsintaottelussa lauantaina Helsingissä Kazakstanin maalein 1-0. Suomi hallitsi peliä selkeästi ja Joel Pohjanpalon maali riitti Huuhkajille täyteen pistepottiin.

Suomella oli ollut ennen maalia useita paikkoja, mutta tulosta ei tullut. Pohjanpalon mukaan joukkueessa ei ollut hermostuneisuutta.

– Mun mielestäni pelattiin hyvin ja saatiin tilanteita aikaiseksi. Tiedettiin, että ekalla puoliajalla ei tarvitse maalia tehdä. Vastustaja väsyy toisella puoliajalla ja silloin varmasti tulee lisää tilanteita. Ja saatiin se tarvittava 1-0. Loppujen lopuksi tää on tulosurheilua ja 1-0 riittää, että saadaan kolme pistettä.

Pohjanpalo viimeisteli taidokkaalla yksilösuorituksella Jere Urosen keskityksestä.

– Saatiin pallo hyvin laitaan Jerelle. Oltiin hyvin boksissa siinä ja Jere laittoi upean pallon, jonka ohjasin kohti takakulmaa. En ole nähnyt jälkikäteen, mutta kai se on hyvin takakulmaan uponnut, Pohjanpalo totesi maalistaan.

Pohjanpalon mukaan maalissa oli tuuria mukana.

– Joulu on näköjään kaksi kertaa vuodessa. Kai se tulee treenaamisesta junnuna, mitä on silloin tehnyt. Tärkeintä ei ole voimaa palloon laittaa, vaan tärkeintä on ohjata se oikeaan suuntaan. Tiesin, että pallo tulee vasemmalta ja tommoisessa pallossa on parempi jatkaa sitä lentorataa.

– Jos kymmenen tommoista palloa tulee, niin en kyllä kymmentä saisi sisään. Suhteellisen vaikea suoritus kun on, niin siihen tarvitsee tuuria mukaan. Mutta joku on joskus sanonut, että hyvillä maalintekijöillä on aina vähän tuuria mukana. Upeasti upposi takakulmaan ja toi meille tärkeät kolme pistettä.

Suomi oli niin sanotun pakkovoiton edessä. MM-kisapaikan kannalta pistemenetyksiin ei lohkon heikoimpaa joukkuetta Kazakstania vastaan ole varaa.

– Totta kai futiksessa on aina paineita mukana. Nämä on MM-karsinnat, ollaan oltu nyt EM-kisoissa mukana ja tiedettiin, että tämä kotiottelu Kazakstania vastaan oli pakko voittaa, jos halutaan MM-kisoihin mennä. Hyvä, että tiedostetaan joukkueena, mitä meiltä odotetaan kentällä, Pohjanpalo totesi paineista.

– Rimaa on nyt nostettu korkeammalle, mitä se muutama vuosi sitten oli. Hyvä näin. Se nostaa meidän fiilistä, näkyy kentällä, ja se nostaa meidän suoritustasoa. Tänään saatiin taas upea voitto, hän jatkoi.

Yleisöä paikan päällä oli reilut 10 000 katsojaa. Tunnelma oli hieno, vaikka koronarajoitusten takia kaksi kolmasosaa paikoista jäi tyhjiksi.

– Oli kiva taas pelata kotona katsojien edessä. Mielellään pelaisin täydelle katsomolle, mutta kunnioitetaan koronarajoituksia. Huikea fiilis oli ja maali Pohjoiskaarteen edessä, niin oli sanoin kuvaamaton fiilis, Pohjanpalo sanoi tunnelmasta.

Huuhkajat matkaa seuraavaksi Ranskaan. Siellä vastassa on tiistaina Lyonissa pelattavassa ottelussa hallitseva maailmanmestari Ranska.

Pohjanpalo muistutti Suomen voittaneen Ranskan harjoitusottelussa viime syksynä.

– Voitto alla tästä pelistä ja edellisestä kohtaamisesta Ranskaa vastaan. Saattaa olla, että siellä vihaista ranskalaista vastassa. Kaikki tietää, kuinka kovasta maasta on kyse. Voi jopa sanoa, ettei mitään hävittävää Ranskaa vastaan vieraissa ole, mutta ei me lähdetä vain pelaamaan, vaan halutaan saada myös tulos aikaiseksi. Lähetään vähintään hakemaan pistettä ja miksei voittoakin.

Suomella on kolmesta ottelustaan tilillään viisi pistettä. MM-karsinnoissa Suomi ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua.

Teksti Otto Palojärvi, Helsingin Olympiastadion

Lue myös: Huuhkajat piti Walesia vastaan nollan – ”Tosi ylpeä olo”

Kommentoi Facebookissa