Huuhkajien jännitysnäytelmä myös Teemu Pukin juhlaottelu – näin Suomi menisi jatkokarsintaan

Huuhkajat EM-kisoissa 2021 (Kuva Gonzalo Arroyo / UEFA)

Huuhkajat EM-kisoissa 2021. (Kuva Gonzalo Arroyo/ UEFA)

Teemu Pukki pelaa tiistaina 100. A-maaottelunsa, kun Huuhkajat kohtaa MM-karsintaottelussa Helsingissä Ranskan. Jos Ukraina ei voita Bosnia-Hertsegovinaa, etenee Suomi jatkokarsintaan Ranska-ottelun tuloksesta riippumatta.

JALKAPALLO Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa tiistaina EM-karsintaottelussa Ranskan Helsingin Olympiastadionilla. Teemu Pukki pelaa samalla uransa sadannen A-maaottelunsa, jos pääsee kentälle. Tähän ei ole häntä ennen moni pelaaja pystynyt.

Todennäköisesti Pukki myös pääsee avaukseen ja pääsee lukemaan, johon harva on aiemmin pystynyt. Ennen Pukkia 100 A-maaottelua suomalaisista ovat pelanneet vain Ari Hjelm, Jari Litmanen, Jonatan Johansson ja Sami Hyypiä.

Pukilla on mahdollisuus juhlia 100. A-maaotteluaan loisteliaasti, sillä Suomella on mahdollisuus edetä jatkokarsintaan. Viime lauantain komea 3-1 -vierasvoitto Zenicassa Bosnia-Hertsegovinasta piti mahdollisuuden elossa.

– Voimme olla tyytyväisiä näihin karsintoihin tähän asti. Jos huomenna olemme lohkokakkosia pelin jälkeen, se on loistava suoritus. Jos emme, on se iso pettymys. Viime vuosina olemme karsinnoissa ja Nations Leaguessa taistelleet voitosta viimeisiin peleihin saakka, Pukki sanoi maanantaina tiedotustilaisuudessa Palloliiton mukaan.

Suomi jännittää Ranska-ottelun aikaan myös Zenican tapahtumia. Siellä Bosnia-Hertsegovina pelaa Ukrainaa vastaan.

Mikäli Ukraina ei voita Bosnia-Hertsegovinaa, on Suomi varmasti mukana jatkokarsinnassa Ranska-ottelun tuloksesta riippumatta. Suomi on ennen tiistain otteluita kaksi pistettä Ukrainaa edellä.

Tasapisteissä ratkaisee maaliero. Mikäli Ukraina voittaa bosnialaiset 1-0, riittää Suomelle jatkokarsintapaikkaan 1-1 -tasapeli. Jos Ukraina voittaa useammalla maalilla, on Suomen voitettava Ranska.

Ranska varmisti lohkovoittonsa ja MM-kisapaikkansa voitettuaan lauantaina Kazakstanin murskaavasti 8-0. Suomi-ottelussa Ranskalla ei ole muuta panosta paitsi kunnia.

Hyvin todennäköisesti Ranska peluuttaa Suomea vastaan vaihtopelaajiaan. Pukki muistuttaa, että Ranskalla riittää vaihtopenkillä todella kovan luokan pelaajia.

– Heillä on ollut aina hyviä hyökkääjiä, joita tulee seurattua. Karim Benzema on mielestäni yksi maailman parhaista hyökkääjistä. Loppujen lopuksi sillä ei ole kauheasti merkitystä, ketä he laittavat kentälle. Laatu siinä joukkueessa on iso.

Huuhkajia auttaa täysi katsomo. Olympiastadion on tiistaina loppuunmyyty. Sillä, että peli alkaa kello 21.45 marraskuisena tiistai-iltana, ei ole lippukysyntään merkitystä. Koronakaan ei näytä pelottavan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat yllätti, kun sen ei pitänyt olla mahdollista – Markku Kanerva on jälleen sankari

Kommentoi Facebookissa