KooKoo nousi kärkeen – Ville Peltonen pettyi HIFK:n esitykseen

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana (Kuva: Liiga)

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva Liiga)

KooKoo haki ensi kertaa Helsingistä SM-liigassa kolmen pisteen voiton.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu, kun HIFK isännöi Helsingissä KooKoota. KooKoo oli Helsingissä tehokkaampi ja voitti vieraspelin 5-2. Samalla KooKoo nousi sarjataulukon kärkeen.

KooKoo teki samalla historiaa. Voitto oli sille ensimmäinen täyden pistepotin voitto SM-liigassa Helsingistä.

KooKoo oli toki aikaisemminkin Helsingissä voittanut, mutta ei vielä koskaan ennen tätä kolmen pisteen arvoisesti.

HIFK pelasi hyökkäyssuuntaan hyvin, joskin oli tehoton myös siellä. Puolustuspeli jätti sen sijaan paljon toivomisen varaa, sillä KooKoo ei kovin montaa maalintekopaikkaa tarvinnut viiteen osumaan.

– Jääkiekko on sellainen peli, että silloin kun pitää puolustaa, niin pitää puolustaa ihan oikeasti. Sellainen pehmeä maalineduspeli ei riitä, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi ottelun jälkeen Sport Contentille.

– Siihen me tarvitaan paljon vielä lisää. Se, että hyökätään hyvin, niin se on ihan ok, mutta ei tässä sarjassa voiteta näin pehmeällä puolustamisella, Peltonen lisäsi.

HIFK rummutti paljon KooKoon päädyssä ja siitä kertoo sekin, että Oskari Setänen joutui torjumaan 35 kertaa. Iso osa laukauksista meni kuitenkin myös ohi ja yli.

– No joo, kyllä. Mutta ei tämä peli siihen kaatunut. Se kaatui ihan meidän heikkoon puolustuspelaamiseen, Peltonen linjasi.

HIFK koki ottelussa myös toisen takaiskun, kun ykkössentteri Alex Broadhurst joutui jättämään kentän jo avauserän jälkeen. Peltonen ei osannut vielä tarkemmin sanoa hänen tilanteestaan.

– En osaa vielä tarkemmin sanoa. Tutkitaan. Ei haluta tietenkään hänelle mitään pitkäaikaista juttua, niin oli parempi, ettei hän pelaa ottelua loppuun, Peltonen kertoi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Kanada jyräsi Naisleijonat kolmesti – suomalaisilla ei mitään jakoa

Kommentoi Facebookissa