Huuhkajien maaottelun yllä tummia pilviä – EM-kisojen kohtalosta ei vielä tietoa

Suomi selvitti tiensä jalkapallon 2020 EM-kisoihin, jotka pelataan 2021. (Kuva AOP)

Suomi selvitti tiensä jalkapallon 2020 EM-kisoihin, jotka pelataan 2021. (Kuva AOP)

Ranska kielsi yli 1000 hengen yleisötapahtumat. Huuhkajien harjoitusottelu Ranskassa maaliskuun lopulla on siis uhattuna.

JALKAPALLO Koronavirusepidemia yltyy Euroopassa ja urheilutapahtumia perutaan päivittäin. Sunnuntaina Ranskassa päätettiin kieltää kaikki yli 1000 hengen yleisötapahtumat, joten merkittävämpiä jalkapallopelejä ei pelata maassa yleisölle ainakaan toistaiseksi.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen pitäisi pelata harjoitusottelu Ranskaa vastaan Lyonissa 31. maaliskuuta. Mahdollisesti ottelu perutaan tai siirretään toiselle paikkakunnalle. Tai sitten ottelu pelataan tyhjille katsomoille.

Vielä Suomi-ottelun kohtalosta ei ole tehty Ranskan jalkapalloliitossa päätöstä, mutta nykysäännösten ollessa voimassa, ei ottelua voida tietenkään pelata yleisön edessä. Viime päivien perusteella koronavirusepidemia tuskin kolmessa viikossa hellittää siinä määrin, että Ranskassa turvallisuusmääräyksiä lievennettäisiin.

Ranskassa oli sunnuntai-iltaan mennessä todettu 1126 koronavirustartuntaa. Virus on vienyt Ranskassa 19 ihmisen hengen.

Ennen Ranska-ottelua Huuhkajien olisi määrä pelata 27. maaliskuuta Wroclawissa Puolaa vastaan. Puolassa on toistaiseksi todettu 11 tartuntaa, mutta suuret yleisötapahtumat, kuten jalkapallo-ottelut voivat sielläkin olla peruuntumisuhan alla, jos tartuntojen määrä kasvaa merkittävästi.

Jalkapallon EM-jatkokarsinnat olisi määrä pelata maaliskuun 26. ja 31. päivä. Näiden pelien kohtalosta ei vielä ole tehty päätöstä.

Jalkapallon EM-kisat olisi määrä järjestää 12 eri maassa 12.6.-12.7. Turnaukseen on vielä aikaa kolme kuukautta, joten toivoa koronaviruksen hellittämisestä on.

Mikäli EM-turnaus peruttaisiin, olisi se Suomelle suorastaan kohtalon ivaa. Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiallinen EM-kisapaikka

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukilta vaisu esitys – Norwichin tilanne vain tukaloituu

Kommentoi Facebookissa