Huuhkajien Marcus Forss juhlii nousua Valioliigaan

Marcus Forss pelaa Englannissa Brenftordin joukkueessa

Marcus Forss pelaa Englannissa Brenftordin joukkueessa. (Kuva AOP)

Marcus Forss tekee Teemu Pukille ensi kaudella seuraa Englannin Valioliigassa.

JALKAPALLO Lontoolaisseura Brentfordin kannattajat kokivat lauantaina emotionaalisia hetkiä, kun seura nousi Englannin Valioliigaan. Brentford pelaa tulevalla kaudella Englannin jalkapallon pääsarjassa 74 vuoden tauon jälkeen.

Toisin kuin Helsingissä, missä Veikkausliigan peleihin pääsee kuusi katsojaa, nähtiin Brentfordin kotistadionilla yli 11 000 katsojaa.

Katsomossa oli muutamia kannattajia, jotka olivat olleet katsomassa Brentfordin pääsarjapelejä vuonna 1947, ja heille päivä oli tietysti tunteikas.

Nousunsa Brentford varmisti komealla tavalla voitettuaan nousukarsinnan finaalissa walesilaisseura Swansean maalein 2-0. Ivan Toney osui 10. minuutilla rangaistuspotkusta ja Emiliano Marcondes teki toisen maalin kymmenisen minuuttia myöhemmin.

Brentfordissa pelaava Suomen maajoukkuehyökkääjä Marcus Forss aloitti tällä kerralla penkillä. Hän pääsi kentälle 74. minuutilla, mutta ei onnistunut maalinteossa. Edellisessä Brentfordin 3-1 -voittoon päättyneessä karsintaottelussa Bournemouthia vastaan Forss oli tehnyt maalin.

Brentfordin nousu Valioliigaan merkitsee, että kahden suomalaispelaajan seura on ensi kaudella mukana Valioliigassa. Teemu Pukin edustama Norwich varmisti nousunsa kakkosarjan The Championshipin voitolla.

Forssilla on sopimus voimassa Brentfordin kanssa. Peliaikaansa hän ei ole ollut Brentfordissa tyytyväinen, mutta viime aikoina ei ole ollut merkkejä siitä, että hän olisi vaihtamassa seuraa.

Haaste on Forssilla Valioliigassa tietysti kova. Brentford vahvistanee joukkuettaan kesän aikana, koska nykyisellä miehistöllä joukkueella ei ole mainittavampia mahdollisuuksia säilyttää sarjapaikkaansa.

Pukki on jo mukana Huuhkajien EM-leirillä. Forss liittyy EM-leirin vahvuuteen ensi viikon alussa juhlittuaan ensin Brentfordin nousua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Veikkausliigan valtavista tasoeroista nähtiin tyly esimerkki

Kommentoi Facebookissa