Huuhkajilla ei jakoa – Ranskan tähdet jyräsivät

Ranska oli Suomelle Lyonissa liian kova vastustaja (Kuva AOP)

Ranska oli Suomelle Lyonissa liian kova vastustaja. (Kuva AOP)

Ranska voitti MM-karsintaottelussa Suomen maalein 2-0.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat hävisi tiistaina Lyonissa pelatussa MM-karsintaottelussa hallitsevalle maailmanmestarille Ranskalle maalein 0-2. Tasoero tuli selväksi, eikä Suomella oikein ollut mahdollisuuksia.

Supertähdet näyttivät kaapin paikan. Ranskan molemmat maalit teki Antoine Griezmann taidokkaalla viimeistelyllä. Kumpaakin maalia oli järjestelemässä Ranskan maajoukkueesta pitkään sivussa ollut Karim Benzema.

Suomi sai ensimmäisellä puoliajalla muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta Griezmannin avausmaalin jälkeen Suomen tilanteet jäivät vähiin. Toisella puoliajalla Ranska prässäsi korkeammalta, eikä Suomi siihen kyennyt vastaamaan. Toisen maalinsa Griezmann teki 53. minuutilla.

Ottelun lopussa Ranska otti jalkaa kaasulta. Teemu Pukki kaadettiin lopussa rangaistusalueella, mutta pilkkua ei vihelletty. Erotuomari piti kontaktia liian vähäisenä.

Suomella onnistujia ei juuri ollut. KuPSin Urho Nissilä pelasi Ranskan supertähtiä vastaan kuitenkin ennakkoluulottomasti. Hän totisesti ansaitsi avauskokoonpanon paikkansa.

Tulos merkitsi sitä, että Ranska on hyvin lähellä lohkovoittoa ja suoraa MM-kisapaikkaa, kun sillä on koossa 12 pistettä. Suomi jatkaa lohkossa kolmantena viidellä pisteellään.

Bosnia-Hertsegovina ja Kazakstan pelasivat tiistaina 2-2 -tasapelin Kazakstanin tultua tasoihin viime hetkillä. Ukraina on lohkossa Suomen tavoin viidessä pisteessä ja Bosnia-Hertsegovina sekä Kazakstan kolmessa pisteessä.

Lokakuussa Huuhkajat kohtaa Ukrainan kotona ja Kazakstanin vieraissa. Jatkokarsintoihin vievä lohkon kakkospaikka on suomalaisilla tiukasti omissa käsissä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien vahvuus nähtiin taas – sillä saatiin jo EM-kisapaikka

Kommentoi Facebookissa