Huuhkajille sensaatiomainen voitto – ”Ihan älytön matsi”

Huuhkajat voitti MM-karsintaottelussa Bosnia-Hertsegovinan maalein 3-1 (Kuva AOP)

Huuhkajat voitti MM-karsintaottelussa Bosnia-Hertsegovinan maalein 3-1. (Kuva AOP)

Suomi voitti jalkapallon MM-karsinnassa Bosnia-Hertsegovinan 3-1 ja säilytti mahdollisuutensa Qatarissa 2022 pelattaviin MM-kisoihin.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat saavutti yhden historiansa upeimmista voitoistaan kaadettuaan Zenicassa pelatussa MM-karsintaottelussa Bosnia-Hertsegovinan maalein 3-1. Draamaa ei ottelusta puuttunut ja sensaatiomaista oli Suomen voitto kahden maalin erolla, vaikka melkein 60 minuuttia Suomi pelasi ottelussa vajaalukuisena.

Suomen vastahyökkäykset tuottivat bosnialaisille isoja vaikeuksia. Teemu Pukki sai ensimmäisen maalipaikan rangaistuspotkusta, mutta veto oli löysä ja Bosnia-Hertsegovinan maalivahti Ibrahim Sehic torjui helposti.

Pukki korjasi mokansa syöttämällä Suomen avausmaalin. Marcus Forss viimeisteli 29. minuutilla paraatipaikalta.

Sitten Suomen päälle kaadettiin kylmää vettä. Jukka Raitala sai 37. minuutilla punaisen kortin typerästä taklauksestaan. Raitala tuli tökerösti Sead Kolesinacin nilkoille ja siihen päättyi myös Kolesinacin peli.

Harva uskoi, että Suomi vajaalukuisena kestäisi. Toisen puoliajan alussa Robin Lod tälläsi Huuhkajat kuitenkin 2-0 -johtoon Sauli Väisäsen syötettyä hänelle taakse maalipaikkaan.

Luka Menalo kavensi 69. minuutilla vapaapotkutilanteesta 1-2:een. Nelisen minuuttia myöhemmin peli oli Suomelle 3-1 Daniel O’Shaughnessyn maalattua vapaapotkusta. Siitä bosnialaiset eivät enää nousseet.

– Ihan älytön matsi. Harvoin olen ollut tämmöisessä mukana varsinkaan maaotteluissa. Mokataan pilkku ja saadaan punainen, mutta silti tehdään vieraissa kolme maalia ja haetaan etenkin täältä vaikeasta paikasta vierasvoitto ja vielä näin tärkeästä pelistä. Tosi hieno juttu, Teemu Pukki kommentoi V Sportin tv-haastattelussa.

Pukilla oli ottelussa rankkarin lisäksi kaksi loistavaa maalipaikkaa, joista hän ei saanut sisään. Mutta sillähän ei ollut väliä, kun joukkuekaverit tekivät kolme maalia

– Siinä oli aika musta minuutti. Ensin läpiajo ja sitten rankkari. Molemmat tuli munattua, mutta onneksi sillä ei ole mitään väliä enää. Totta kai punaisen jälkeen peli muuttui täysin ja siinä piti taistella, mutta voidaan olla ylpeitä siitä, minkälainen taistelu me vedettiin tänään, Pukki sanoi.

Bosnia-Hertsegovina menetti mahdollisuutensa MM-kisapaikkaan. Suomi on sen sijaan lohkossa toisena ja kiinni jatkokarsintapaikassa.

Ensi tiistaina Suomi kohtaa Helsingissä Ranskan ja Bosnia-Hertsegovina pelaa Zenicassa Ukrainaa vastaan. Jos Ukraina ei voita Zenicassa, on Suomi lohkossa varmasti toinen riippumatta Helsingin Ranska-ottelun tuloksesta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajilla ratkaiseva peli lauantaina – viimeksi Zenicassa kävi köpelösti

Kommentoi Facebookissa