Huuhkajille surkea tappio Viroa vastaan

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen (Kuva UEFA)

Markku Kanervan johdolla Suomi eteni ensi kertaa jalkapallon miesten EM-turnaukseen. (Kuva UEFA)

Viro voitti Suomen jalkapallon harjoitusmaaottelussa Algarvessa 1-0.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen leiri Portugalin Algarvessa päättyi torstaina harjoitusotteluun Viroa vastaan. Viro voitti ottelun maalein 1-0.

Joukkueilla oli käytettävissään ne pelaajat, joiden seurajoukkuekausi ei ole käynnissä. Silti torstain ottelun vaisu esitys jätti syytä huoleen.

Suomi piti palloa ja rakenteli hyökkäyksiä, mutta ei saanut aikaiseksi yhtään todella vaarallista paikkaa. Vedot epäonnistuivat ja menivät ohi.

Viron Martin Miller sen sijaan osui kulmapotkutilanteesta. Kimmokkeen kautta sisään mennyt voittomaali syntyi 84. minuutilla.

Viro on ollut Suomelle viime aikoina paha vastustaja. Voitto oli Virolle Suomesta kolmas peräkkäinen, joskin kaikki nämä voitot ovat tulleet harjoitusotteluissa. 2019 Viro voitti Suomen Dohassa 2-1 ja 2001 Helsingissä 1-0.

Suomi pelasi Algarvessa kaksi ottelua. Ruotsi voitti maanantaina Suomen 2-0.

Suomi pelasi 180 minuuttia tekemättä maaliakaan. Kyse oli tietysti harjoitusotteluista, mutta kaksista kuvaa käytössä ollut maajoukkueen niin sanottu reservimateriaali ei itsestään antanut.

Seuraavan A-maaottelunsa Huuhkajat pelaa 23. maaliskuuta Kööpenhaminassa. Silloin haaste on aivan erilainen, kun vastaa tulee EM-karsintaottelussa Tanska.

Viro-ottelussa avauksessa olleista pelaajista Tanska-ottelussa avaukseen mahtunee vain Rasmus Schüller. Päävalmentaja Markku Kanervalla on syytä olla huolissaan Suomen pelaajamateriaalin laajuudesta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajat avasi vuotensa tappiolla

Kommentoi Facebookissa