Ihmiskaupasta vankeutta parikymppisille nuorille – alaikäiset uhrit myivät seksiä kymmenille asiakkaille

Tapaus käsiteltiin suljetuin ovin. Käräjäoikeus ei pitänyt tekoa erityisen törkeänä, koska uhreja ei pakotettu myymään seksiä.

Tapaus käsiteltiin suljetuin ovin. Käräjäoikeus ei pitänyt tekoa erityisen törkeänä, koska uhreja ei pakotettu myymään seksiä. (Kuva AOP)

Toinen ihmiskaupan uhreista oli tapahtumien aikaan 16-17-vuotias ja toinen 15-vuotias.

IHMISKAUPPA Kaksi nuorta naista ja yksi nuori mies on Tampereella tuomittu vankeusrangaistukseen ihmiskaupasta. He olivat kehottaneet 15-17-vuotiaita tyttöjä myymään seksiä Turussa ja Tampereella. Vastaajat pitivät seksistä saadut rahat pääosin itse.

Syytetyillä oli asunto Tampereella. Heidän uhreillaan ei asuntoa ollut, joten he olivat majoituksen suhteen riippuvaisia vastaajista. Turussa seksipalveluiden myymistä varten varattiin hotellihuone kahdeksi päiväksi.

Rikokset tapahtuivat kesällä ja syksyllä vuonna 2018. Toinen ihmiskaupan uhreista oli tapahtumien aikaan 16-17-vuotias ja toinen 15-vuotias. Syytteen mukaan vanhempi tyttö myi seksiä 50 asiakkaalle ja rahaa kertyi 9000 euroa. Nuorempi myi seksiä kymmenelle asiakkaalle ja rahaa tuli 1100 euroa. Ihmiskaupasta tuomitut käyttivät rahat pääosin alkoholin ja huumeiden hankintaan.

Syyttäjä syytti vastaajia törkeästä ihmiskaupasta. Käräjäoikeus ei pitänyt tekoa erityisen törkeänä, koska uhreja ei pakotettu myymään seksiä. Oikeus tuomitsi 20-vuotiaan naisen ja saman ikäisen miehen 2 vuoden 2 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Kolmas, 19-vuotias nainen tuomittiin nuorena henkilönä yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Vastaajat määrättiin maksamaan vanhemmalle tytölle korvausta 4000 euroa ja nuoremmalle 8000 euroa.

Lue myös: Riski joutua seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi on kasvanut – nuoret ovat tavallista enemmän verkossa

Kommentoi Facebookissa