Iivo Niskanen teki historiaa – kuittasi myös komeat palkintorahat

Iivo Niskanen on kolminkertainen olympiavoittaja. (Kuva Jesse Väänänen/ Hiihtoliitto)

Iivo Niskanen oli Tour de Skin kokonaistuloksissa kolmas, Krista Pärmäkoski neljäs ja Kerttu Niskanen viides.

HIIHTO Iivo Niskanen päätti hiihdon Tour de Ski -kiertueen upeasti. Niskanen taisteli raastavassa Alpe Cermisin loppunousussa 12:nneksi, mikä takasi hänelle kolmannen sijan Tourin kokonaiskilpailussa.

Niskanen teki suomalaista hiihtohistoriaa. Kukaan suomalainen mieshiihtäjä ei aiemmin ole yltänyt Tourin kokonaiskilpailussa kolmen joukkoon.

Viimeisen etapin voitti Norjan Sjur Röthe. Venäjän Denis Spitsov oli toinen ja saksalaisyllättäjä Friedrich Moch oli kolmas.

Ski de Tourin ylivoimaisen kokonaisvoiton napannut Norjan Johannes Hösflot Kläbo oli Alpe Cermisillä viides. Kläbo vei kokonaiskisan 2.03 minuutin erolla Venäjän Aleksander Bolshunoviin.

Niskanen jäi voittajasta kokonaiskisassa 3.14 minuuttia. Hän päihitti neljänneksi jääneen Spitsovin seitsemällä sekunnilla.

Niskanen kuittaa Tour de Skiltä palkintorahoja 30 800 euron edestä. Kokonaiskilpailun kolmossija toi hänelle pelkästään 26 000 euroa.

Perttu Hyvärinen oli kokonaiskilpailussa 21:s (+7.30), Remi Lindholm 36:s (+10.36) ja Ville Ahonen 56:s (+17.08).

Naisten kilpailun voitti Venäjän Natalia Nepriajeva. Ruotsin Ebba Andersson oli toinen ja Alpe Cermisin päätösetapin voittanut Heidi Weng kolmas.

Suomalaisista Krista Pärmäkoski oli kuudes ja oli kokonaiskilpailussa neljäs. Kerttu Niskanen nousi mäen huipulle kahdeksantena ja oli Tourilla viides.

Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli Alpe Cermisillä 25:s ja Johanna Matintalo 31:s. Kokonaiskilpailussa Matintalo oli 14. ja Kyllönen 15.

Myös Pärmäkoski teki Tourilla mukavan tilin. Palkintorahaa kertyi 21 600 euroa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Vuoden urheilija valitaan – tässä ainoat todelliset ehdokkaat

Kommentoi Facebookissa