Ilves hävisi jälleen – ”Vaade oli kyllä kova”

Kuva Fotolia

Ilves on valmentajavaihdoksensa jälkeen pudonnut SM-liigan kärkipaikalta. Kärkijoukkue Lukko voitti tiistaina Ilveksen maalein 4-2.

JÄÄKIEKKO Antti Pennasen paineet Ilveksen päävalmentajana ovat valtavalla tasolla. Hän korvasi kesken kauden Ilveksen sarjakärkeen valmentaneen Jouko Myrrän.

Pennasen pesti alkoi onnellisten tähtien alla ja kahdella voitolla, mutta nyt joukkue on hävinnyt kaksi ottelua putkeen. Tiistaina Lukko oli tyly vieras ja otti kaikki pisteet mukaansa maalein 4-2.

– Vauhdin suhteen tämä peli oli kovin, missä olen nyt ollut mukana tänä vuonna, Pennanen kommentoi.

– Vaade oli kyllä kova. Erittäin vahva esitys Lukolta. Eritoten ottelun alussa meidän pakkeihin tuli kovaa painetta ja he tekivät sen todella hyvin. Ei meidän tarkoituksena ollut jäädä sinne syöttämään useampaa pakki-pakkia, se oli vähän meidän kömpelyyttä, Pennanen jatkoi.

Toiseen erään Pennanen oli tyytyväinen. Ilves nousi siinä kahden maalin takaa tasoihin.

– Toinen erä oli meidän erä. Kolmas oli sitten tasaista vääntöä, siinä taisteltiin voitosta, Pennanen tiivisti.

Lukko jatkaa sarjataulukon kärjessä. Joukkue on ollut vakuuttavassa vireessä.

– Odotettavissa oli kovavauhtinen kamppailupeli ja sitä se kyllä olikin, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi.

– Ensimmäiseen erään saatiin hyvä lähtö ja olen kaikkinensa siihen tyytyväinen. Huippujoukkue oli vastassa ja oli selvää, että he nostavat toiseen erään ja niinhän siinä kävi. Toinen erä oli selvästi Ilveksen. Kolmas erä oli sitten tiukkaa kamppailua kaikkinensa ja tällä kertaa meidän voitto, Virtanen jatkoi.

Lukko on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden ja on täysin ansaitusti kärkipaikalla.

Oulun Kärpät pesi kasvonsa SaiPa-tappion jälkeen. Kärpät isännöi tiistaina Porin Ässiä ja voitti 2-0. Kärppien avausmaali syntyi jo avauserän alkupuolella ja sen taituroi Kasper Björkqvist. Maali oli hänelle kauden kolmas.

Illan viimeinen osuma syntyi tyhjään maaliin päätöserän lopulla ja siitä vastasi Julius Junttila. Maali oli Junttilalle niin ikään kauden kolmas.

Kärpät nousi 27 pisteeseen ja on nyt toisena SM-liigassa. Ässät jatkaa sijalla 10.

SaiPan pirteys valmentajavaihdoksen jälkeen sai jatkoa ja nyt se kaatoi JYPin jatkoajalla 4-3. Valtteri Lipiäinen teki SaiPan voittomaalin jatkoajalla.

Valmentaja Pekka Virran lähdettyä SaiPa on voittanut molemmat ottelunsa, mutta jatkaa edelleen viimeisenä. JYP on hävinnyt jo neljä ottelua putkeen ja on sijalla 13.

– Aika mielenkiintoinen peli. SaiPa oli aika erilainen pelitavaltaan kuin muut joukkueet, mitä tässä ollaan kohdattu. He menivät pitkillä syötöillä ja vähän sellaisilla roikuillakin ja hybrideillä sinne selustaan. Se meinasi muutaman kerran yllättävää. Tekivät maalin ja muutaman läpiajon, JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi kommentoi.

Rautakorpi ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella SaiPan Pekka Virran kanssa ja ilman Pekka Virtaa. Peli on siinä välissä paljon muuttunut.

– Kyllä he ovat aika paljon yksinkertaistaneet asioita, Rautakorpi havainnoi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Naisleijonien toimintakulttuuri tarvitsee perusteellisen remontin

Kommentoi Facebookissa