Ilves vahvisti sarjajohtoaan – JYP löi HIFK:n ”pipolätkäpelissä”

Tampereen Ilves on SM-liigan perinteisimpiä seuroja. (Kuva Liiga)

Ilves voitti Sportin 5-3, TPS löi Ässät 2-1 ja JYP pehmitti pahasti vajaalukuisen HIFK:n 7-6.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. TPS, Ilves sekä JYP ottivat voitot.

Turussa kohtasivat kaksi alavireistä joukkuetta. TPS oli kuitenkin vahvempi ja kaatoi Ässät 2-1.

Ottelun ratkaisu syntyi toisen erän alussa, kun Ässille tuli musta minuutti. Jonne Tammela iski 1-0 ajassa 22.12 ja vain reilua minuuttia myöhemmin Jaedon Descheneau avasi maalihanat Liigassa ja iski numeroiksi 2-0.

Ässät on hävinnyt nyt jo seitsemän ottelua putkeen ja on sarjataulukossa sijalla 13. TPS palasi yhden tappion jälkeen voittokantaan ja on nyt seitsemäntenä SM-liigassa.

Vaasan Sport koki keskiviikkona karun tappion SM-liigassa, kun se joutui taipumaan lukemin 3-5 kärkijoukkue Ilvekselle. Ilves lähti otteluun vajaamiehisenä ja Sport johtikin ottelua pitkään. Ilves kiri kuitenkin rinnalle ja lopulta myös ohi.

Tappio oli karu Sportin kannalta, sillä se hallitsi ottelua varsin selvästi. Sportin maalivahti Samuel Jukuri torjui koko ottelussa vain 13 kertaa, kun Ilveksen maalilla pelannut Vadim Zherenko torjui 37 kertaa.

Ilves vankisti voitolla asemiaan Liigan kärjessä. Sillä on nyt 78 pistettä. Sport on hävinnyt nyt kolme ottelua putkeen ja on sijalla 12.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva vietti ottelussa juhlailtaa. Illan ottelu oli Dufvalle 800. valmennettu ottelu SM-liigan runkosarjassa. Kyseiseen saavutukseen olivat aiemmin yltäneen vain Hannu Aravirta, Jukka Rautakorpi sekä edelleen valmentava Pekka Virta.

Helsingissä pelattiin keskiviikkoiltana sangen erikoinen SM-liigaottelu HIFK:n ja JYPin välillä. HIFK lähti otteluun pahasti vajaamiehisenä ja sarjajumbo JYP yllätti sen 7-6-voitolla.

HIFK:n lähtökohdat eivät olleet sieltä parhaasta päästä. Seura tiedotti jo aiemmin, että joukkueesta on löytynyt useita koronatartuntoja ja tämän vuoksi se sai kasaan vain kolme hyökkäysketjua. Tämän lisäksi vaivasi pitkä pelitauko: HIFK oli pelannut edellisen kerran lähes kaksi viikkoa sitten.

HIFK jatkaa sarjassa toisena. JYP hyvästeli jumbosijan ja pudotti sinne nyt SaiPan. JYPin voitto oli sille tämän kalenterivuoden ensimmäinen.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Mikkelin Jukurien johtoportaassa myrskyisää – peli kuitenkin kulkee

Kommentoi Facebookissa