Mikkelin Jukurien johtoportaassa myrskyisää – peli kuitenkin kulkee

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita.

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

Mikkelin Jukurien hallitus erosi, kun pääomistajan kanssa tuli erimielisyyksiä seuran kehittämiseen liittyvistä taloudellisista asioista. Kohusta huolimatta Jukurit voitti tiistaina Sportin 1-0.

JÄÄKIEKKO SM-liigaseura Mikkelin Jukurien toimintaa pyörittävän Jukurit HC Oy:n hallitus on eronnut 21. tammikuuta 2022. Syynä on luottamuspula pääomistajan ja hallituksen välillä sekä erilainen käsitys seuran johtamismallista.

Jukurien pääomistajaksi viime keväänä tullut Heikki Viitikko tiettävästi ilmoitti hallitukselle, ettei lisärahaa tipu. Seuraan paljon omaa rahaansa sijoittanut Viitikko painotti, että talous on saatava kuntoon ja toiminnan kehittämiseen liittyvät erimielisyydet johtivat lopulta koko hallituksen eroon.

Jukurit nousi SM-liigaan kabinetin kautta 2016. Menestys oli ennen tätä kautta vaatimatonta.

Tilanne muuttui, kun Olli Jokinen palkattiin Jukurien päävalmentajaksi ja seuraan tuli useampia nimekkäitä pelaajia. Tällä hetkellä Jukurit onkin sarjataulukossa peräti neljäntenä, mikä on suoranainen sensaatio.

Tiistaina Jukurit voitti Vaasassa Sportin maalein 1-0. Ottelun ainoa maali syntyi toisen erän puolivälin jälkeen, kun Jukurit pääsi pelaamaan ylivoimaa ja hyvässä iskussa oleva Petrus Palmu taiteili kiekon maaliin.

Loistavaa kautta pelaava Jukurien maalivahti Oskari Salminen saavutti nollapelin 29 torjunnalla.

Edellisistä viidestä ottelustaan Jukurit on voittanut neljä. Seura nousi Sport-voittonsa myötä sarjataulukossa neljänneksi.

– Kyllä meillä moneen näihin vieraspeleihinkin lähtiessä on ajatus siitä, että puolustetaan hyvin ja kaikki lähtee oman maalin varjelusta. Sport ei tainnut tänään saada yhtään ylivoimahyökkäystä. Siinä esimerkiksi tehtiin iso tasonnosto verrattuna JYP-peliin, joka oli vähän hurlumheitä, kommentoi Olli Jokinen Jukurien nettisivujen mukaan.

Jukureilla kulkee kaukalossa todella hyvin. Seuran uusi hallitus valitaan ylimääräisessä yhtiökokouksessa helmikuussa. Sen jälkeen nähdään, tuleeko Jukurien toimintaan merkittäviä muutoksia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kärpät saamassa pelinsä kuntoon – TPS isoissa vaikeuksissa

Kommentoi Facebookissa