Iranin presidentti on kuollut onnettomuudessa – helikopteri tuhoutui vuoristossa huonossa säässä

Drone kuvasi pudonnutta helikopteria etsineet ryhmät onnettomuuspaikan luona. (Kuva AOP)

Kaikki turmahelikopterissa olleet henkilöt menehtyivät ja mukana oli myös maan ulkoministeri.

IRAN Iranin valtiollinen uutistoimisto Mehr AFP vahvistaa kansainvälisten medioiden välittämät tiedot, joiden mukaan Iranin presidentti Ebrahim Raisi on kuollut helikopterionnettomuudessa maan pohjoisosissa. Raisi oli vieraillut sunnuntaina Iranin ja Azerbaidžanin rajaseudulla sijainneen patohankkeen avajaisissa.

Helikopterisaattueeseen oli kuulunut kolme helikopteria, joista kaksi pääsi määränpäähänsä. Kaiki turmahelikopterissa olleet henkilöt menehtyivät ja mukana oli myös ulkoministeri Hossein Amir-Abdollahian.

Kadonnutta helikopteria etsittiin läpi yön ja se paikannettiin droneilla hieman ennen aamukuutta maanantaina metsäiseltä vuoristoalueelta. Helikopterin lentämistä sekä etsintöjä olivat vaikeuttaneet sankka sumu sekä huono sää. Niitä pidetään onnettomuuden syynä.

Ebrahim Raisi on ollut Iranin presidentti vuodesta 2021 asti. Häntä on pidetty kovaotteisena poliitikkona ja syytetty jopa tuhansien poliittisten vankien joukkoteloituksista 1980-luvulla. Iranissa korkeinta valtaa käyttää uskonnollinen johtaja ajatollah Ali Khamenei, ja Raisi on ollut hänen vankka tukijansa sekä seuraajaehdokas.

Lue myös: Tämä operaatio teki Lauri Törnistä legendan – ”Hän on yhä vihreiden barettien suurimpia sankareita”

Kommentoi Facebookissa