Iso pettymys – Aleksander Barkovin kausi ohi jo ennen kesäkuuta

Aleksander Barkov on merkittävässä roolissa Florida Panthersin suunnitelmissa.

Aleksander Barkov on merkittävässä roolissa Florida Panthersin suunnitelmissa. (Kuva AOP)

Aleksander Barkov oli todella pettynyt, kun hänen seuransa Florida Panthersin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

JÄÄKIEKKO Florida Panthers pelasi NHL:ssä parhaan kautensa pitkiin aikoihin, mutta pudotuspeleissä liito päättyi ensimmäiselle kierrokselle. Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning voitti kuudennen finaalin maalein 4–0, ja joukkue eteni jatkoon otteluvoitoin 4–2.

Lightningin sankari oli kapteeni Steven Stamkos. Hän iski ratkaisuottelussa tehot 1+1.

Panthersissa pelaa useita suomalaisia, mutta kauden viimeisessä ottelussa heistä saivat luottoa vain hyökkääjä Aleksander Barkov ja puolustaja Markus Nutivaara. Barkov oli ottelun pettymys. Hän pelasi lähes 23 minuuttia ja oli plus-miinustilastossa peräti kolme osumaa pakkasella.

Toiveet olivat Panthersin leirissä lupaavan runkosarjan jälkeen korkealla. Pettymys Lightning-sarjan päätyttyä oli sitäkin suurempi.

– Tämä on raskasta. Tämä on pettymys. Halusimme todella päästä pelaamaan seitsemättä ottelua kotijäällämme. Meillä oli mahtava runkosarja ja todella hauskaa yhdessä, mutta nyt ei ole oikein mitään sanottavaa, Barkov summasi tuntemuksensa medialle.

Koronapandemian tuomat poikkeusjärjestelyt tietysti vaikuttivat Panthersin kauden aikaiseen päättymiseen. Jos pudotuspelikaavio olisi muodostettu normaalin kaavan mukaan, olisi joukkue todennäköisesti saanut ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle helpomman vastustajan.

Joka tapauksessa Tampa Bay Lightning oli ottelusarjassa selkeästi parempi joukkue. Panthers on kehittynyt, mutta mestaritason joukkueeksi sillä on vielä paljon kehitystyötä edessään.

Myös Pittsburgh Penguinsin taival NHL:n pudotuspeleissä tuli keskiviikkona päätökseensä. New York Islanders vei kuudennen ottelun nimiinsä maalein 5-3 ja varmisti jatkopaikkansa voitoin 4-2.

Penguinsin hyökkääjä Kasperi Kapanen keräsi kauden viimeisessä ottelussaan yhden syöttöpisteen. Kapanen, joka siirtyi Pittsburghiin viime kauden jälkeen Toronto Maple Leafsista, pelasi ihan kelpo kauden ja pystyi vakiinnuttamaan paikkansa myös uuden seuransa kokoonpanossa.

Penguinsille putoaminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella oli joka tapauksessa pettymys.

– Mielestäni olisimme helposti voineet mennä pitkällekin. Luotin aika vahvasti tähän jengiin, koska kausi oli nousujohteinen ja päätimme runkosarjan vahvasti. Mutta pudotuspeleissä on pienestä kiinni, kommentoi Penguinsin supertähti Sidney Crosby seuran verkkosivuilla.

Penguinsin fanit löysivät sosiaalisessa mediassa syypään joukkueen putoamiseen. Syyttävä sormi osoitti maalivahti Tristan Jarrya, joka teki sarjan aikana pahoja virheitä eikä pystynyt auttamaan joukkuetta tarpeeksi vaikeina hetkinä.

New York Islandersin jatkopaikka tietää kauden jatkumista myös Leo Komaroville. Hän hoiti roolinsa Penguins-sarjassa mallikkaasti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jesse Puljujärven kausi ohi – enemmän odotetaan

Kommentoi Facebookissa