Iso pettymys – Mikko Rantasen ja Joonas Donskoi kausi ohi jo nyt

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchessa.

Mikko Rantanen pelaa NHL:ssä Colorado Avalanchessa. (Kuva AOP)

Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin edustama Colorado Avalanche ei yltänyt NHL:n pudotuspeleissä edes neljän joukkoon, vaikka odotukset olivat korkealla.

JÄÄKIEKKO Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin unelma Stanley Cup -mestaruudesta tuhoutui tämän kauden osalta torstaina. Vegas Golden Knights kukisti suomalaiskaksikon edustaman Colorado Avalanchen kotonaan 6-3 ja vei pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-2.

Colorado tasoitti kahdesti toisessa erässä, mutta Vegas meni kahdesti uudestaan johtoon. Rantanen laukoi 2-2 -osuman tutkaparinsa Nathan MacKinnonin syötöstä, mutta sen jälkeen toivo hiipui, kun Vegas meni menojaan.

Vegas pelaa seuran historian neljättä kautta NHL:ssä. Golden Knights on edennyt pudotuspeleissä vähintään neljän parhaan joukkoon nyt kolmesti.

Colorado oli tällä kaudella NHL:n runkosarjan paras joukkue, mutta menestystä ei tullut pudotuspeleissä vieläkään. Avalanche lähti kolmantena peräkkäisenä vuotena laulukuoroon toisella kierroksella.

Pettymys on Avalanchessa suuri. Joukkueella olisi ollut kaikki edellytykset mennä pudotuspeleissä päätyyn asti.

Vaikka kausi päättyi jo pudotuspelien toisella kierroksella, voi Rantasen ja Donskoin tämän kauden esitystä pitää vahvana. Rantanen, 24, saalisti runkosarjassa 52 ottelussa tehopisteet 30+36=66. Pudotuspeleissä hänen tehonsa olivat kymmenessä ottelussa 5+8=13.

Donskoi, 29, pelasi runkosarjassa 51 ottelua, joissa hänen tehopisteensä olivat 17+14=31. Pudotuspeleissä Donskoin tehopisteet olivat kymmenessä ottelussa 3+2=5.

Hyökkääjä Sampo Ranta pelasi pudotuspeleissä kaksi ottelua Coloradon paidassa. Ne olivat Rannalle hänen uransa ensimmäiset NHL-ottelut.

Golden Knights kohtaa NHL:n välierissä Montreal Canadiensin. Montrealin riveissä pelaavat suomalaisista Joel Armia, Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi. Vegasin joukkueessa ei ole suomalaispelaajia.

Toisessa välieräparissa vastakkain ovat Tampa Bay Lightning ja New York Islanders. Tampa Baylla ei ole suomalaispelaajia. NY Islandersin riveissä suomalaisista pelaa Leo Komarov.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tuukka Raskin kausi tuli päätökseensä – ei varsinaisesti vakuuttanut

Kommentoi Facebookissa