Jääkiekon Mestareiden liiga alkaa – HIFK:n Ville Peltonen arvostaa sarjaa

Jääkiekkolegenda Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana

Jääkiekkolegenda Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva AOP)

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen korostaa pitävänsä jääkiekon Mestareiden liigaa eli CHL:ää korkeatasoisena sarjana.

JÄÄKIEKKO Osa SM-liigan seuroista pääsee pelaamaan tällä viikolla kauden ensimmäiset kilpailulliset ottelunsa, kun jääkiekon Mestareiden liiga eli CHLChampions Hockey League – alkaa. Kilpailussa ovat suomalaisseuroista mukana hallitseva Suomen mestari Rauman Lukko, hopeajoukkue Turun Palloseura, pronssiryhmä HIFK sekä neljänneksi jäänyt Tampereen Tappara.

HIFK:lla on todella kova alkulohko. Siinä pelaavat Sveitsin suurseura Zürich Lions, ruotsalainen Göteborgin mahtiseura Frölunda sekä tshekkiläinen BK Mlada Boleslav.

– Kyllä mä olen todella iloinen siitä, että IFK on mukana CHL:ssä, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen myhäili Sport Contentille.

– Arvostan sitä sarjaa. Se on hieno mahdollisuus meidän nuorille ja muillekin pelaajille, joilla ei ole ehkä niin paljon kansainvälisiä otteluita vyöllään. Tosi hyviä kokemuksia tulee, Peltonen linjasi.

HIFK aloittaa urakkansa torstaina, kun se saa vastaansa Sveitsin suurseura Zürich Lionsin vieraskentällä.

– Zürich on huippuorganisaatio. Heidän pelaajamateriaalinsa on todella kova ja he ovat hyvä joukkue. Sama koskee myös Tshekin sarjaa, joka on todella kova. Se on ollut nyt viime aikoina aika fyysinenkin sarja. Olen seurannut sitä aika tarkkaankin viime aikoina. Toivotaan, että kaikki menee hyvin, matkustamiset ja muut. Olemme sen suhteen kärsivällisiä ja tehdään asiat fiksusti, niin päästään pelaamaan hyvät pelit, Peltonen suunnitteli.

HIFK lähtee CHL:ään vain yksi tavoite mielessään: voittaminen.

– Kyllä jokaista peliä lähdetään voittamaan ja sitä kautta siihen tulee myös se arvostus. Harjoituspelit on nyt pelattu ja CHL on yksi kilpailu, missä me olemme täysillä mukana, Peltonen paalutti.

HIFK päätti viime perjantaina harjoituskautensa, kun se kohtasi Helsingissä Tapparan. HIFK pelasi harjoituskauden aikana viisi ottelua ja ottelut sujuivat tulosten valossa kohtuullisesti. HIFK voitti otteluista kolme ja hävisi kaksi.

Perjantaisen Tappara-tappion lisäksi kuokkaan tuli kertaalleen myös Lahden Pelicansilta. Peltonen löysi harjoituskaudesta paljon hyvää.

– Nuoret pelaajat saivat paljon vastuuta ja isoa rooliakin. Kyllä me nähdään hyvä tulevaisuus siellä monenkin kohdalla. Ihan positiivista, Peltonen summasi

– Yksittäisten pelaajien arvojen ja yksilötaktisten juttujen suhteen eteenpäin meneminen oli hyvää. Joukkuepelaamisessa on tietysti vielä paljon parannettavaa ja sellainen hyökkäysten rytmittäminen on vähän vaikeaa vielä. Mutta maalia kohti pelaamisessa ollaan parannettu koko ajan ja tänään ammuttiin kyllä vähän liikaa ohi. Kokonaisuutena ihan OK. Paljon saatiin tietoa ja se on hyvä asia, Peltonen näkee.

Nuorilla pelaajilla Peltonen viittaa erityisesti muun muassa Otto Saliniin ja Mico Luotoon, jotka pelasivat nuoresta iästä huolimatta hyvin ja miehekkäästi harjoituskauden aikana.

– Kyllä mun täytyy sanoa, että kaikki meidän nuoret kaverit tulivat pirteästi sisään. (Miro) Väänänen, joka pelasi jo hyvän viime kauden, Eelis (Hede) ja (Rasmus) Heljanko. Otteisiin on tullut tasaisuutta ja voimakkaampaa kamppailupelaamista. Kyllä me tykätään Ottoa ja Micoa ja muita valmentaa. Siellä on paljon hyvää. Vähän jopa yllätti, miten valmiita he olivat pelaamaan, Peltonen kehui.

Haastattelu Ville Hirvonen

Lue myös: Ei revanssia edellisestä MM-finaalista – USA nollasi Naisleijonat

Kommentoi Facebookissa