Pienpetoraudat tassuunsa saanut karhu on kaadettu – toisesta naaraskarhusta pentuineen ei ole havaintoja

Karhu kaadettiin poliisin päätöksellä eläinsuojelullisista syistä.

Karhu kaadettiin poliisin päätöksellä eläinsuojelullisista syistä. (Kuvituskuva Fotolia)

Pienpetorauta oli kiinni niin syvällä karhun etutassussa, että se ei olisi saanut omin avuin sitä irti.

KARHU Lieksassa liikkunut, pienpetorautoihin tassunsa loukannut naaraskarhu on kaadettu Lieksan Korisevan lammen maastossa varhain tänä aamuna. Karhu kaadettiin poliisin päätöksellä eläinsuojelullisista syistä.

Pienpetorauta oli kiinni niin syvällä karhun etutassussa polkuanturoiden takana, että se ei olisi saanut omin avuin sitä irti. Karhu oli loukannut aiemmin myös toista etutassuaan niin pahasti, että siinä ei ollut edes kynsiä jäljellä.

Karhun tassussa kiinni ollut petorauta oli kahdella jousella puristuva, noin 15 senttimetriä halkaisijaltaan oleva pienpetorauta. Karhun ruho on lähetetty tarkempiin tutkimuksiin Ruokavirastoon, josta myöhemmin saadaan tarkempi tutkimusraportti vammojen laadusta.

Poliisi oli antanut lopettamispäätöksen loukkaantuneesta karhusta jo aiemmin. Päätös perustui eri asiantuntijoiden arvioihin karhun tilanteesta. Kaadettua karhua seuranneet kolme erauspentua kuuluvat iältään normaalin metsästyksen piiriin. Kaksi pennuista on kaadettu normaalin karhunmetsästyksen yhteydessä ja yksi pennuista liikkuu edelleen kyseisellä alueella.

Joensuun Enossa liikkuneesta rautoihin tassunsa loukanneesta naaraskarhusta pentuineen ei sen sijaan ole saatu uusia havaintoja.

Lue myös: Loukkaantunutta karhua ja neljää pentua ei ole löydetty – ”Poliisi katsoo oikeaksi määrätä karhu lopetettavaksi”

Kommentoi Facebookissa