Jalkapallon valmentajalegenda sortui likaiseen temppuun – ex-Chelsea-tähti tyrmistyi

Leedsin päävalmentaja Marcelo Bielsa myönsi, että hän oli lähettänyt seuransa työntekijän vakoilemaan vastustajan harjoituksia.

Leedsin päävalmentaja Marcelo Bielsa myönsi, että hän oli lähettänyt seuransa työntekijän vakoilemaan vastustajan harjoituksia. (Kuva AOP)

Marcelo Bielsan valmentama Leeds United vakoili Derby Countya ennen ottelua.

JALKAPALLO Leeds Unitedin päävalmentaja Marcelo Bielsa myönsi, että hän oli lähettänyt seuransa työntekijän vakoilemaan vastustajan Derby Countyn harjoituksia joukkueiden välisen ottelun alla.

Derby sai vakoilijan kiinni. Joukkueen valmistautuminen Mestaruussarjan otteluun kuitenkin häiriintyi pahemman kerran, sillä päävalmentaja Frank Lampard joutui keskeyttämään harjoitukset suojellakseen joukkueensa salaisuuksia.

Leeds United tiedotti nettisivuillaan, että se aikoo käydä keskusteluja asian tiimoilta Bielsan ja tämän henkilökunnan kanssa. Leeds tiedotti myös, että seuran omistaja Andrea Radrizzani on pyytänyt Bielsan toimia virallisesti anteeksi Derby Countyn omistajalta Mel Morrisilta. Englannin jalkapalloliitto FA puolestaan ilmoitti, että se tutkii asiaa.

Leeds voitti ottelun maalein 2–0 kotikentällään perjantaina. Joukkueen maaleista vastasivat Kemar Roofe ja Jack Harrison.

Leeds majailee ykkösenä Championshipin sarjataulukossa, jossa sen lähimmät uhkaajat ovat Sheffield United ja Norwich City, jonka avainpelaajiin lukeutuu Teemu Pukki. Derby väijyy Mestaruussarjassa kuudentena.

Bielsa kertoi Sky Sportsille, että hän oli tehnyt päätöksen Derbyn vakoilemisesta kysymättä asiaa Leedsin seurajohdolta.

– On totta, että se oli joku Leeds Unitedista. Olen vastuussa siitä. Olen ainoa, joka on vastuussa siitä, koska en pyytänyt Leedsiltä lupaa.

– Sillä ei ole merkitystä, onko se laillista tai laitonta, oikein tai väärin… Minulle riittää se, että Frank Lampard ja Derby kokivat, ettei se ollut oikein tehty. Se riittää minulle siihen, että uskon, etten toiminut oikein.

En sano, etten tee sitä uudestaan

Bielsa kertoi Sky Sportsin sivuilla, että hänen pitää kunnioittaa Englannin Mestaruussarjan toimintatapoja. Samalla argentiinalainen kuitenkin antoi ymmärtää, että hän saattaa turvautua vastaavaan temppuun myöhemmin uudestaan.

– Jos olisin lapsi, sanoisin, etten tee sitä enää. Mutta ei tuntuisi oikealta vastata sillä tavalla, ja menettäisin uskottavuutta. En sano, etten tee sitä uudestaan. Olisi lapsellista vastata niin.

Pelaajauransa parhaat vuodet Englannin Valioliigan Chelseassa pelannut Lampard ei halunnut ottelun jälkeen arvioida sitä, minkälainen vaikutus harjoitusten vakoilulla otteluun oli.

– Minusta tuntuu väärältä puhua siitä tällä hetkellä, koska se näyttäisi siltä, että annan tekosyyn; suorituksemme ei ansaitse tekosyitä, Chelsean kaikkien aikojen paras maalintekijä sanoi Sky Sportsille.

Lampard kuitenkin teki selväksi, ettei tällainen peli vetele.

– Uskon, ettei tästä ole selvää sääntöä, mutta emme voi jättää ovea auki sille, että tällaista tapahtuisi joka viikko. Minkälainen farssi se olisi? Jotain pitää tehdä. En tiedä, mitä. Se ei ole minun päätökseni, Derby-valmentaja sanoi.

Marcelo Bielsa, 63, siirtyi Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Leedsin peräsimeen kesällä. Aiemmin hän on valmentanut muun muassa Argentiinan ja Chilen maajoukkueita. Euroopan huippusarjoissa Bielsa on tehnyt töitä muun muassa Espanjan La Ligan Athletic Bilbaossa ja Espanyolissa sekä Ranskan Ligue 1:n Lillessä.

Lue myös: AC Milanin nuorta tähteä on kyselty Espanjaan ja Saksaan – ”Hän on yhä yksi Italian parhaista nuorukaisista”

  • Katso Leeds–Derby-ottelun maalit tästä

Kommentoi Facebookissa