Jari Kurri ikävässä tilanteessa – Jokereiden on pakko matkustaa Valko-Venäjälle

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit tiedottaa, että joukkue matkustaa torstaina Valko-Venäjälle, koska Dinamo Minsk ei suostunut siirtämään ottelua.

JÄÄKIEKKO Jokerit ilmoittaa tiedotteessaan matkustavansa torstaina Valko-Venäjälle, missä joukkueen on määrä saman päivän iltana pelata KHL-kauden avausottelunsa paikallista Dinamo Minskiä vastaan. Jokereiden Valko-Venäjän reissuun liittyy tietysti paljon kohua Valko-Venäjän levottoman poliittisen tilanteen sekä koronapandemian takia.

Jokereiden faniyhdistys Eteläpääty ry julkaisi viime viikolla tiedotteen, jossa ilmoitti vastustavansa Jokereiden pelaamista Valko-Venäjällä.

– Eteläpääty ry vastustaa Jokerien pelaamista Valko-Venäjän Minskissä 3.9.2020. Tällaisessa tilanteessa Dinamo Minskin pitäisi vähintään pystyä siirtämään ottelu jollekin toiselle ajankohdalle. Ottelujen siirtäminen ei ole poikkeuksellista KHL:ssä, eikä muissakaan sarjoissa. Mielestämme maan vallitseva tilanne antaa kaikki edellytykset vaatia Dinamo Minskiltä ottelun siirtämistä, Eteläpäädyn tiedotteessa ilmoitettiin.

Nyt Jokerit tiedottaa pyytäneensä ottelun siirtoa myöhempään ajankohtaan, mutta pyyntöön ei ole Dinamo Minskin puolelta suostuttu. Dinamo haluaa aloittaa sarjan kotiottelulla 3. syyskuuta. Jokereiden on täten noudatettava KHL:n sääntöjä.

– Olemme tehneet päätöksen mennä Minskiin poikkeuksellisesti vasta pelipäivänä ja lähteä pois välittömästi ottelun jälkeen. Olemme olleet tiiviisti yhteydessä Dinamon kanssa, että ottelu on mahdollista pelata ja menemme sarjaohjelman mukaan. Toivomme, että Valko-Venäjä löytää rauhanomaiset ratkaisut poliittiseen tilanteeseensa, sanoo Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri tiedotteessa.

Juttuvinkki: Kohuvaltio Valko-Venäjä on jääkiekon alisuorittaja

Valko-Venäjällä tilanne on räjähdysherkkä. Diktaattorin asemassa 26 vuoden ajan ollut oleva paikallinen presidentti Aleksander Lukashenko pitää itsepintaisesti pestistään kiinni, mutta mielenosoittajat vaativat rehellisiä vaaleja.

Sunnuntaina kymmeniätuhansia ihmisiä osoitti Minskissä jälleen mieltään Lukashenkoa vastaan. Useita mielenosoittajia pidätettiin. Muutama viikko sitten poliisi pahoinpiteli pidätettyjä mielenosoittajia eikä kuolonuhreiltakaan vältytty.

Latvia ilmoitti, ettei se halua järjestää jääkiekon MM-kisoja ensi keväänä Lukashenkon johtaman Valko-Venäjän kanssa. Todennäköisesti Valko-Venäjällä ei MM-kisoja tulla järjestämään, jos Lukashenko pysyy vallassa. Länsimaista osallistumishalukkuutta kisoihin tuskin on.

Jokereiden rahoitus tulee kuitenkin Venäjältä. Joukkueen on laulettava sen lauluja, jonka leipää syö.

Pääomistaja Jari Kurri ei todellisuudessa pysty Jokereiden sarjaohjelmaan vaikuttamaan, jos se sotii Venäjän valtion poliittisia intressejä vastaan. Kurri onkin vaikeassa tilanteessa. Venäjähän tukee yhä Lukashenkon hallintoa.

Valtionyritysten sponsoroima Dinamo Minsk saa käytännössä rahoituksensa Valko-Venäjän valtiolta eli Lukashenkolta. Boikottiin Jokereilla ei kuitenkaan ole mahdollisuuksia, koska venäläisrahoittaja päättää asioista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden faniyhdistys vastustaa pelaamista Valko-Venäjällä

Kommentoi Facebookissa