Jari-Matti Latvala joutumassa ulos Toyotalta – Kalle Rovanperä tulossa tilalle

Jari-Matti Latvalan kausi 2019 eteni tuskaisissa merkeissä. (Kuva AOP)

Jari-Matti Latvalan kausi 2019 eteni tuskaisissa merkeissä. (Kuva AOP)

Kalle Rovanperä on hyvin lähellä sopimusta Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin kanssa.

RALLI Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen on valottanut virolaiselle Delfi-sivustolle tallin ensi kauden suunnitelmia. Delfin mukaan Kalle Rovanperä olisi ottamassa Jari-Matti Latvalan paikan tallissa.

Vielä kesällä pidettiin lähestulkoon varmana, että Kris Meeke saisi lähteä Toyotalta. Mäkinen kertoi kuitenkin Delfille, että hänen mielipiteensä Meekestä on muuttunut positiivisempaan suuntaan.

Meeke on muutaman muunkin lähteen mukaan saamassa Toyotalta jatkosopimuksen. MM-sarjaa johtavalla Ott Tänakilla ei ole jatkosopimusta Toyotan kanssa ensi kaudesta, mutta Mäkisen mukaan Tänakin jatko varmistunee lähiaikoina.

Kolmannen kuskin paikalle ykkösvaihtoehto olisi Kalle Rovanperä. Mäkinen myönsikin Delfille, että Tänak, Meeke ja Rovanperä olisi ihanteellinen kolmikko.

Latvala romutti autonsa Walesin rallissa jo perjantaina. Toyota sai niin pahoja vaurioita, ettei Latvala voinut jatkaa kisaa edes superrallisäännöllä.

Latvalan keskeytys oli Toyotalle paha takaisku merkkimestaruustaistossa. Hyundai jatkaa kärjessä kahdeksan pistettä Toyotaa edellä.

Latvala ei ole ollut tällä kaudella parhaimmillaan. Paras tulos on kolmostila, jonka hän saavutti Jyväskylästä ja Saksasta. Kun kunnon tuloksia ei tule, tietää se moottoriurheilussa tavallisesti sitä, ettei tule jatkosopimustakaan.

Walesissa WRC 2 Pro -luokan mestaruuden varmistanut Rovanperä, 19, on rallin merkittävin lupaus. Toyota ei suinkaan ole ainoana tiiminä hänen kintereillään. Käytännössä Rovanperä voi valita työpaikkansa, mutta valinnan päätymistä Mäkisen johtamaan Toyotaan pidetään erittäin todennäköisenä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Superlupaus Kalle Rovanperä juhlii mestaruutta – ”Vähän tietysti odotinkin tätä saavutusta”

Kommentoi Facebookissa