Järki voitti – HJK saa sittenkin pelata kotiottelunsa jo alkuillasta

HJK kiittää kannattajiaan (Kuva AOP)

HJK kiittää kannattajiaan. (Kuva AOP)

HJK:n Konferenssiliigan kotiotteluista kaksi alkaa kello 19.45 ja yksi 17.45. Alkuperäisessä UEFA:n laatimassa ohjelmassa kaikkien pelien piti alkaa kello 22.

JALKAPALLO Euroopan jalkapallon uusi Konferenssiliiga pääsi Suomessa isoihin otsikoihin ennen kuin yhtään peliä lohkovaiheessa oli pelattu. Syynä oli Euroopan Jalkapalloliiton UEFA:n päätös laittaa kaikki HJK:n kotiottelut alkamaan kello 22 Suomen aikaa Helsingin kylmässä syksyssä.

HJK:n piti pelata kotiottelunsa iltakymmeneltä alkaen 16. syyskuuta, 21. lokakuuta ja 25. marraskuuta. Käsittämätön päätös johtui UEFA:n alusta laittaa ottelut alkamaan samaan aikaan mediaoikeudet omistavien yhtiöiden toiveisiin nojaten.

Konferenssiliigan tarkoitus on auttaa pienempien jalkapallomaiden seuroja kehittymään, jotta tasoerot Euroopassa eivät paisuisi entisestään. Otteluohjelmaa laadittaessa UEFA ei kuitenkaan huomioinut Suomen tai Viron kylmää syksyä.

Maanantaina HJK ilmoitti, että kotipelien alkamisajoista neuvotellaan vielä. Ja tiistaina sitten vahvistettiin alkamisaikojen muutos.

HJK pelaa ensimmäisen Konferenssiliigan kotiottelunsa 16. syyskuuta itävaltalaista LASK Linziä vastaan. Ottelu alkaa jo kello 19.45.

HJK:n toinen kotiottelu on ohjelmassa 21. lokakuuta. Silloin vastassa on jo kello 17.30 alkavassa ottelussa israelilainen Maccabi Tel Aviv.

Marraskuun 23. päivänä HJK:n vieraaksi saapuu Alashkert Jerevan. Se ottelu alkaa kello 19.45.

Järki siis voitti UEFA:ssa, kun HJK otti yhteyttä ja kertoi, miksi Suomen kylmässä syksyssä ei ole viisasta aloittaa jalkapallo-ottelu kello 22. Ehkä HJK:sta myös informoitiin UEFA:n aikataulusorvaajia siitä, että Suomessa kello on tunnin Keski-Euroopan aikaa edellä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Konferenssiliiga on tärkeä suomalaiselle seurajoukkuejalkapalloilulle sen tuodessa HJK:lle kolmen miljoonan euron bonuksen ja tuloja muillekin Veikkausliigan seuroille. Nyt Konferenssiliiga voi saada katsojiakin paikan päälle, kun ottelut alkavat Suomessa fiksumpaan aikaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Käsittämätön päätös – jalkapalloa marraskuisessa Helsingissä kello 22

Kommentoi Facebookissa