Jasper Pääkkösen lohikeitto auttaa myös luontoa – yli 30 000 euron lahjoitus WWF:lle

Jasperin lohikeittoa on myyty jo yli 60 000 annosta.

Jasperin lohikeittoa on myyty jo yli 60 000 annosta. (Kuva Löyly)

Löylyn lohikeittoyhteistyö WWF:n kanssa jatkuu, ja kertyneet varat lahjoitetaan järjestölle vuosittain.

LAHJOITUS Sauna- ja ravintolakompleksi Löylyssä on tarjoiltu vuoden 2016 avauksesta saakka Jasper Pääkkösen nimikkolohikeittoa. Hitiksi muodostuneen lohikeiton myynnistä on kertynyt yli 30 000 euron hyväntekeväisyyspotti, joka lahjoitetaan WWF:lle Itämeren suojelutyöhön.

Helsingin Hernesaaressa sijaitsevan Löylyn omistava näyttelijä ja yrittäjä Jasper Pääkkönen on tunnettu luonnonsuojelija ja kestävän kalastuksen puolestapuhuja.

– Kun keittiömestarimme Löylyä avatessa kysyi, voiko lohikeitosta tehdä Jasperin lohikeiton, niin annoin yhden ehdon: jokaisesta keitosta tulisi lahjoittaa osa WWF:n kalakantojen eteen tehtävään työhön, Pääkkönen kertoo.

Jasperin lohikeittoa on myyty jo yli 60 000 annosta, joista kertynyt yli 30 000 euron summa on lahjoitettu lyhentämättömänä Suomen WWF:lle.

– Kasassa oleva lahjoitussumma on sen verran merkittävä, että siitä uskaltaa jo olla ylpeä. Suomen WWF tekee valtavan hienoa työtä maamme kalakantojen ja virtavesien hyväksi. En voisi keksiä parempaa kohdetta keittorahoille, Pääkkönen iloitsee.

Jasper Pääkkönen on tunnettu luonnonsuojelija ja kestävän kalastuksen puolestapuhuja.
Jasper Pääkkönen on tunnettu luonnonsuojelija ja kestävän kalastuksen puolestapuhuja. (Kuva AOP)

WWF:n asiakkuuspäällikkö Aino Sirkesalo sanoo, että tämän kokoluokan lahjoitus yhdeltä ravintolalta on poikkeuksellinen.

– On mahtavaa, että niin moni asiakas on halunnut valita vastuullisesti tuotetun annoksen, josta meille tulee lahjoitus. Olemme todella iloisia ja otettuja tästä, toteaa Aino Sirkesalo myöntää.

Jasperin lohikeitto on valmistettu kotimaisesta, vastuullisesti kasvatetusta kirjolohesta. Pääkkönen pitää huolen, että myös muu Löylyssä tarjoiltava kala on Suomessa eettisesti tuotettua ja pyydettyä.

– Käytämme Löylyssä ainoastaan WWF:n kalaoppaan vihreän listan eli järjestön suosittelemia kaloja, hän tarkentaa.

Löylyn lohikeittoyhteistyö WWF:n kanssa jatkuu, ja kertyneet varat lahjoitetaan järjestölle vuosittain. Myös rakennuksen suunnittelussa aina materiaaleista tekniikkaan on huomioitu kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys. Löylyn ravintolatoimintaa operoi ravintolayhtiö NoHo Partners.

Lue myös: Time-lehti antoi tunnustuksen Löylylle – saunakompleksi nousi lehden Top 100 -listalle

Kommentoi Facebookissa