Jesse Puljujärvi pääsemässä oikeuksiinsa NHL:ssä – ”Hän pelasi kovaa ja teki ison maalin”

Jesse Puljujärvi on palannut Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä

Jesse Puljujärvi palasi Edmonton Oilersiin haettuaan puolentoista kauden ajan vauhtia Kärpissä. (Kuva AOP)

Jesse Puljujärvi on päässyt NHL:ssä maalien makuun. Edmonton Oilersin päävalmentaja antoi Puljulle kehut joukkueensa tappiosta huolimatta.

JÄÄKIEKKO Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi nyt takonut kolme maalia kahteen viimeiseen otteluun. Hän onnistui maalinteossa lauantaina Calgary Flamesia vastaan, joskin osuma jäi Oilersille laihaksi lohduksi, sillä Calgary Flames voitti Edmontonin maalein 6-4.

Ottelun päätöserä tarjosi paljon käänteitä. Puljujärvi käynnisti viiden maalin kimaran tasoitettuaan erän alussa 3-3:een.

Puljujärvelle syötön tarjoili todella tehokasta kautta pelaava Connor McDavid, joka on nyt Oilersin seurahistorian kolmas, 25 pisteen rajan kauden 13 ensimmäisessä ottelussa rikkonut pelaaja. Kaksi muuta ovat Wayne Gretzky ja Jari Kurri.

Puljujärvi oli viime yönä mukana hyvässä ja pahassa. Puljujärvi otti näet heti maaliaan seuranneessa vaihdossa huitomisjäähyn, josta Calgary rankaisi välittömästi.

Oilers suli lopussa, mutta Puljujärvi sai puhtaat paperit joukkueensa päävalmentajalta Dave Tippettiltä.

– Hän pelasi kovaa ja teki ison maalin, Tippett kehui Puljujärveä ottelun lehdistötilaisuudessa.

Puljujärvi aloitti kautensa NHL:ssä tehottomasti, mutta onnistumisia on viimein tullut.

– Hänellä oli aiemminkin mahdollisuuksia, mutta kiekot eivät menneet sisään. Hän pystyi kuitenkin luomaan tilanteita. On hienoa, että hänet palkitaan, Tippett viittasi Puljujärven tekemiin maaleihin.

Oilersin tolppien välissä pelanneen Mikko Koskisen päätä Tippett ei silitellyt.

– Maalivahti voisi pysäyttää pari laukausta enemmän, Tippett kuittasi tylyllä tavalla suomalaisveskarin esityksen.

Koskinen kirjautti tililleen 22 torjuntaa. Jo 12 ottelua pelannut Koskinen on joutunut kantamaan hurjan vastuun, sillä Stuart Skinner on tuurannut häntä vain yhdessä pelissä.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Puljujärven lisäksi suomalaisista säväytti lauantain NHL-peleissä Toronto Maple Leafsin puolustaja Mikko Lehtonen. Hän kirjautti tililleen kaksi syöttöpistettä Maple Leafsin voittaessa Vancouver Canucksin 5-1.

Hänellä on koossa tältä kaudelta nyt kolme syöttöpinnaa.

Auston Matthews rankaisi vastustajaa kahdella maalilla. Matthews johtaa NHL:n maalipörssiä kymmenellä osumalla.

– Pelasimme tasaisesti koko ottelun. Emme tehneet yhtään isompaa virhettä. Todella vahva peli meiltä, Matthews alleviivasi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Matthews jakoi vuolaasti kehuja myös Lehtoselle.

– Hän pelaa itsevarmemmin illasta toiseen ja voimme ehdottomasti nähdä, mihin hän voikaan kyetä. Upein asia on se, että hän parantaa koko ajan, toimittaja Mark Masters twiittaa Matthewsin todenneen.

Puljujärvi pelasi ennen NHL-kauden alkua SM-liigaa Kärpissä. Lehtonen puolestaan pelasi ennen NHL-kauden alkua KHL:ää Jokereissa.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Aleksander Barkov aloittanut vakuuttavasti – ennätys meni rikki

Kommentoi Facebookissa