Joel Pohjanpalo teki kaksi maalia – Sveitsi voitti silti

Huuhkajat aloitti MM-karsinnat lupaavasti

Huuhkajat aloitti MM-karsinnat lupaavasti. (Kuva AOP)

Jalkapallon huippumaa Sveitsi voitti Suomen harjoitusottelussa maalein 3-2.

JALKAPALLO Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat piinasi Sveitsiä, mutta ei onnistunut voittamaan St. Gallenissa pelattua harjoitusottelua. Sveitsi voitti 3-2 noustuaan 1-2 -tappioasemasta.

Euroopan kärkikastiin kuuluva Sveitsi hallitsi odotetusti ottelua. Mario Gavranovic vei Sveitsin 21. minuutilla johtoon, kun Suomen puolustus pelattiin kahville.

Sitten alkoi kaksi maalia tuonut Joel Pohjanpalo-show. Union Berlinissä Bundesliigassa pelaava Pohjanpalo puski 30. minuutilla kulmapotkusta tasoitusmaalin.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Pohjanpalo oli isossa roolissa Suomen johtomaalissa. Hän jätti pallon Onni Valakarille, jota Djibril Sow rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti. Pohjanpalo ampui rankkarin komeasti sisään.

Toisella puoliajalla Sveitsi dominoi ja teki kaksi tarvittavaa maalia. Ruben Vargas laukoi komean yksilösuorituksensa päätteeksi Sveitsin tasoihin.

Haris Seferovic maalasi Sveitsin voittomaalin 86. minuutilla. Tilanne vaikutti paitsioltakin, mutta maali hyväksyttiin.

Sveitsi oli ottelussa selkeästi parempi joukkue. Tapahtumien valossa voitto oli ansaittu, vaikka joku olisi voinut jäädä tasoitusmaalista jossittelemaankin.

Suomi pelasi kokeilujoukkueella. Topparilinja, Robert Ivanov, Juhani Ojala, Daniel O’Shaughnessy, oli ajoittain vaikeuksissa. Niki Mäenpää tuli toisella puoliajalla Jesse Jorosen tilalle maalille ja esitti muutaman hienon torjunnan.

Pohjanpalo oli kärkipelaajana vakuuttava. Myös Marcus Forss pelasi ensimmäisellä puoliajalla Pohjanpalon kanssa ylhäällä hyvin.

Suomi sai aikaiseksi kaksi maalia, mutta ottelu myös todisti, miten paljon jäljessä Suomen vaihtopelaajat ovat Euroopan huipputasoa. Todennäköisesti Suomi olisi ollut Sveitsiä vastaan alakynnessä parhaalla kokoonpanollaankin.

Seuraavana haasteena Suomella on EM-turnaus tulevana kesänä. Sitä ennen ohjelmassa ovat juuri turnauksen alla pelattavat harjoitusottelut Ruotsia ja Viroa vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien hyökkääjällä tärkeä peli Sveitsissä – ”Jos sitä pelaan, niin EM-kisoihin pääsee”

Kommentoi Facebookissa