Jokereiden kausi KHL:ssä uhattuna

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

KHL-jääkiekkoliigan kauden pitäisi alkaa syyskuun alussa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Suomen ja Venäjän raja ole silloin vielä avattu.

JÄÄKIEKKO Koronapandemia on Suomessa laantunut ja jääkiekon SM-liigan on määrä alkaa 1. lokakuuta. Suunnitelmana on pelata otteluita tuolloin jo täysille katsomoille.

KHL:ssä pelaavan Jokereiden tilanne on toinen. Venäjällä koronapandemia jyllää ja todennäköisesti rajat on suljettu syyskuussakin, jolloin KHL-kauden on määrä alkaa.

Iltalehti uutisoi tiistaina nettisivuillaan, että Jokereita olisi pyydetty pelaamaan tulevan kauden kotiottelunsa Venäjällä. Vastaavaa on pyydetty myös muilta Venäjän ulkopuolisilta KHL-seuroilta, latvialaiselta Riian Dinamolta ja kiinalaiselta Kunlun Red Starilta.

Kukaan ei tällä hetkellä pysty arvioimaan, milloin Suomen ja Venäjän raja avattaisiin. Jokereiden ainoa vaihtoehto olisi tilapäinen muutto Venäjälle. Iltalehden siteeraamaa lähde uskoo, ettei Jokerit pelaa tulevalla kaudella KHL:ssä.

KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov sanoi KHL:n nettisivujen haastattelussa, että tulevaan kauteen liittyvät asiat ovat koronapandemian takia viivästyneet. Otteluohjelmaakaan ei vielä ole julkaistu.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Vaihtoehtona saattaakin olla, että KHL-kausi pelataan ilman Jokereita, Riian Dinamoa ja Red Star Kunlunia. Päätöksiä on tehtävä joka tapauksessa pian, koska KHL-kausi alkaa kuuden viikon kuluttua.

Jokereista ilmoitetaan, että seura valmistautuu kauteen normaalisti ja tulee pelaamaan Suomessa. Ensimmäinen harjoitusottelu olisi tarkoitus pelata 13. elokuuta SKA Pietaria vastaan. Elokuussa Jokereiden pitäisi pelata harjoitusottelut myös Jukureita, Ässiä ja ruotsalaista Vaxjö Lakersia vastaan.

KHL:n lähiaikoina pakko tehdä päätöksiä tulevasta kaudestaan. Jokereiden kohtalo selvinnee muutaman viikon sisällä.

Vaikka Jokerit ei pelaisi KHL:ssä tulevalla kaudella, niin seuran kohtaloon se ei vaikuttaisi, jos venäläisrahoittajat haluavat jatkaa toimintaa. Jokereiden toiminta jatkuisi taas kaudella 2021-2022, jos koronapandemia on silloin selätetty.

Jokereiden toiminta riippuu täysin seuran venäläisrahoittajien tahdosta. Suomesta tulevalla rahoituksella Jokerit ei nykyisessä KHL:n toimintaympäristössä pysyisi pystyssä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL tekee paluun elokuussa – olympiakisoistakin hyvä uutinen

Kommentoi Facebookissa