Jokereiden komento vaihtuu keväällä – ”Oikea hetki aloittaa uusi aika”

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Lauri Marjamäki jättää Jokerit tämän kauden jälkeen.

JÄÄKIEKKO Jokerit tiedotti tiistaina, ettei Lauri Marjamäki jatka seuran päävalmentajana tulevalla kaudella. Asia oli yleisesti tiedossa jo aiemmin, mutta nyt siitä saatiin virallinen vahvistus.

Marjamäki aloitti Jokereiden peräsimessä 2018 kaksi kautta kattaneen epäonnistuneen maajoukkueen päävalmentajapestinsä jälkeen. Jokereilla pelit ovat kulkeneet Marjamäen kaudella epätasaisesti, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä, kun seura on KHL:n läntisen konferenssin kärjessä.

– Nyt käynnissä oleva projekti huipentuu ensi keväänä, jota kohti olemme etenemässä hyvässä tilanteessa. Marjamäki on tiimeineen tehnyt hyvää ja pitkäjänteistä työtä. Kaikki fokuksemme on arjen tekemisessä, kommentoi Jokereiden seurajohtaja Jari Kurri tiedotteessa.

Marjamäki antaa ymmärtää, että hän oli itse halukas päättämään pestinsä Jokereissa tähän kauteen.

– Viime kesän aikana päätin, että meneillään olevan kauden jälkeen haluan uusia haasteita. Aika Jokereissa on ollut antoisaa ja yhteistyö seurajohdon, valmentajien, huollon ja tietysti pelaajien kanssa on sujunut hyvin. Nyt fokus on tässä hetkessä, sillä työ on kesken, Marjamäki kertoo.

Kurri kuitenkin kertoo, että tarvetta on aloittaa uusi aika.

– Neljä vuotta on pitkä ajanjakso ja koimme, että tämän kauden jälkeen on oikea hetki aloittaa uusi aika, Kurri sanoo.

Jokerit aloitti KHL:ssä 2014. Ensimmäiset kaksi kautta seuraa valmensi Erkka Westerlund, jonka komennossa Jokerit eteni ensimmäisellä kaudellaan pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Vuosina 2016-2018 Jokereita valmensi A-maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Jukka Jalonen. Hänen kaudellaan Jokereita vaivasi epätasaisuus. Pudotuspeleissä merkittävää menestystä ei lopulta tullut.

Jokereiden menestymättömyys pudotuspeleissä ei ole ollut kuitenkaan valmentajien syytä. Ongelmana on ollut KHL:n epätasaisuus. Seurojen budjeteissa on ollut valtavia eroja, eikä Jokerit ole ollut lähelläkään budjetissaan esimerkiksi SKA Pietarin tai TsSKA Moskovan tasoa.

Jokerit on tällä kaudella päässyt kilpailemaan KHL:ssä tasa-arvoisemmassa tilanteessa. KHL:n budjettikatto on vienyt suurseuroilta ylivoimaa.

Marjamäellä onkin hyvät mahdollisuudet päättää pestinsä KHL:ssä vaikka mestaruuteen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit jyräsi Latviassa – nousi sarjataulukon kärkeen

Kommentoi Facebookissa