Jokerit jyräsi Latviassa – nousi sarjataulukon kärkeen

Jokerit on pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-22 (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit pehmitti Latviassa Riian Dinamon maalein 4-1. Voitto oli Jokereille neljäs perättäinen.

JÄÄKIEKKO Jokerit lähti maaottelutauolle neljän voiton putkessa kaadettuaan sunnuntaina Riiassa paikallisen Dinamon maalein 4-1. Jokerit hallitsi ottelua selvästi ja käytännössä peli oli ohi jo toisessa erässä, jonka jälkeen Jokerit oli johtanut ottelua 3-0.

Jokereilla oli takana rankka vieraskiertue, joka ulottui Kaukoitään Vladivostokiin saakka. Vieraskiertue painoi varmasti luistimissa, mutta siitä huolimatta Jokerit hallitsi tapahtumia Latvian ottelussa.

– Lähtökohdat tähän peliin eivät olleet helpoimmat meille. Takana on pitkä vieraskiertue, jonka jälkeen saimme levätä kaksi päivää ja treenata kerran ennen tätä yhtä ottelua, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivujen mukaan.

Marjamäki kehui pelaajiensa esitystä. Maalivahti Janne Juvoselle hän antoi erityiskehut.

– Olen todella tyytyväinen siihen, miten pelasimme tänään. Olimme rauhallisia, etenkin ensimmäisessä erässä. Meidän yli- ja alivoimamme toimivat sekä voitimme paljon aloituksia. Maalillamme Juvonen teki loistavaa työtä, Marjamäki sanoi.

Voitollaan Jokerit nousi KHL:n läntisen konferenssin kärkeen. Eroa toisena olevaan SKA Pietariin on yksi piste. Molemmat kärkijoukkueet ovat pelanneet runkosarjasta 27 ottelua.

Koko KHL:n sarjataulukossa Jokerit on kolmantena. Edellä ovat itäisen konferenssin Metallurg Magnitogorsk ja Traktor Tsheljabinsk.

Maaottelutauko kestää KHL:ssä viikon verran. Seuraavan kerran Jokerit pelaa 15. marraskuuta Moskovassa Dynamoa vastaan.

– Nyt ansaitsemme pienen tauon, jotta olemme valmiina maajoukkuetauon jälkeisenä maanantaina, Marjamäki päätti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olli Jokisen Jukurit historiallisessa voittoputkessa

Kommentoi Facebookissa