Olli Jokisen Jukurit historiallisessa voittoputkessa

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita.

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

Tampereen Ilves nousi SM-liigan kärkeen. Olli Jokisen valmentama Jukurit nappasi puolestaan viidennen perättäisen voittonsa, mikä on uusi seuraennätys.

JÄÄKIEKKO SM-liiga lähti lauantaina maajoukkuetauolle seitsemän ottelua käsittäneen kierroksen jälkeen. Kierroksen joukkueeksi on helppo nostaa Mikkelin Jukurit, joka venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

Jukurit kaatoi Vaasan Sportin 2-0 ja teki seurahistoriaa. Jukurit otti nimittäin jo viidennen voittonsa putkeen ja se on seuraennätys SM-liigan ajalta.

Ottelu ratkesi jo avauserässä. Kärpistä siirtynyt superlupaus Aatu Räty iski upealla laukauksella 1-0 ja Joachim Rohdin teki 2-0. Maali oli ruotsalaiselle jo kauden kahdeksas.

Jukurit on hyvästellyt voittoputkensa aikana pohjakerroksen ja noussut kympin sakkiin. Sport on seitsemäntenä.

Ville Peltosen HIFK rajussa pisteputkessa

Myös toisen Leijonat-legendan eli Ville Peltosen joukkueen nousukunto sai jatkoa. Peltosen valmentama HIFK kaatoi sarjakärki KooKoon Kouvolassa Juha-Pekka Haatajan juhlaillassa 4-2-lukemin.

KooKoon Aleksi Ainali vei kotijoukkueen johtoon avauserässä, mutta toisessa erässä alkoi HIFK:n nousu. Jordan Schmaltz, Alex Broadhurst sekä Roni Hirvonen nostivat HIFK:n maaleillaan jo 3-1-johtoon.

Päätöserässä Sebastian Dyk veivasi HIFK:n 4-1-johtoon. Näin Peetro Seppälän nopea kavennus oli KooKoolle laiha lohtu.

HIFK on ottanut pisteitä nyt 10 ottelusta putkeen ja majailee sarjataulukossa sijalla viisi. KooKoo menetti puolestaan sarjajohtajan paikkansa nousukuntoiselle Ilvekselle.

Ilves sarjakärkeen, Tappara oli taas terästä

Tapparan nousukunto jatkui, sillä nyt se otti selvän 4-1-voiton TPS:stä. Tappara on voittanut jo kolme ottelua putkeen ja on kohonnut jo kuuden parhaan joukkoon.

TPS:n käyrä on puolestaan laskeva. Se on hävinnyt kaksi putkeen ja pudonnut samalta kärkipaikalta pois. TPS on ennen maajoukkuetaukoa neljäntenä.

Kärpät kohtasi Oulussa KalPan ja esitti maagisen nousun. Se voitti ottelun lopulta 5-4-lukemin jatkoajalla.

Kärpät on voittanut jo kolme ottelua putkeen ja on kolmantena sarjassa. KalPa on vasta sijalla 12. Se on hävinnyt kaksi ottelua nyt putkeen.

Tampereella oli lauantaina kahden kerroksen väkeä. Ilves nousi jo sarjakärkeen, kun se kaatoi vaisun alkukauden pelanneen Rauman Lukon 4-2.

Lukko hävisi jo kolmannen kerran putkeen. Hallitseva mestari on romahtanut jo sijalle 11.

Lukolla on vaikeaa, mutta ei niin vaikeaa kuin Ässillä, joka hävisi maalein 2-4 SaiPalle. SaiPa otti toisen voittonsa putkeen ja nousi sijalle 10. Ässät on viimeisenä.

HPK:n nousukunto sai puolestaan jatkoa, kun Jarno Pikkaraisen joukot ottivat neljännen voittonsa putkeen kaatamalla surkeaa jaksoa pelaavan JYPin 3-2-lukemin jatkoajalla.

HPK on noussut voittoputkensa myötä sijalle 13, kun taas JYP on hävinnyt jo kahdeksan ottelua putkeen ja on viimeistä edellisenä. Jyväskylässä ovat totisesti nyt vitsit vähissä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Vaasan Sport ryöstöretkellä Helsingissä – ”Tämmöinen luokkaretki ollut menossa”

Kommentoi Facebookissa