Jokereiden pitkä putki päättyi Tallinnassa – katsomot eivät täyttyneet

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit oli kovasta otteluruuhkasta väsynyt ja taipui Tallinnassa venäläisen terästehtaan joukkueelle.

JÄÄKIEKKO Jokereiden 14 ottelun pisteputki KHL-liigassa päättyi lauantaina Tallinnassa. Jättimäisestä terästehtaastaan tunnetun Tsherepovetsin kaupungin ja tehtaan tukema joukkue Severstal oli Jokereita parempi 5-2.

Perjantai-iltana Jokerit oli voittanut 4-1. Lauantaina virtaa ei Jokereilla enää riittänyt.

– Tänään ei ollut meidän päivämme. Olimme yksilö- ja joukkuetasolla aika kaukana parhaastamme. Syy siihen on vastustaja. Severstal pelaa erinomaista jääkiekkoa, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi seuransa nettisivuilla.

Jokerit oli varmasti väsynyt, sillä kuuden päivän sisään joukkue pelasi neljä peli. Marjamäki ei sillä lähtenyt selittelemään.

– Eilen jo huomasimme, että he luistelevat ja kamppailevat hyvin eli paiskivat hommia koko ajan niin kuin pitääkin. He paransivat eilisestä, me emme siihen pystyneet, Marjamäki ilmoitti.

Seuraavaksi Jokereilla on kaksi lepopäivää. Ensi viikolla joukkue kohtaa tiistaina Moskovan alueella Vitjazin ja torstaina Pietarissa SKA:n.

On tärkeää, miten otamme nyt vastaan negatiivisen tuloksen. Siinä meillä on mahdollisuus kasvaa ja näitäkin hetkiä tarvitaan matkan varrella. Uskon, että olemme sinut asian kanssa ja menemme eteenpäin kohti tiistaita, Marjamäki sanoi.

Tallinnassa paikan päällä nähtiin paljon Jokereiden faneja, mutta loppuunmyytyjä KHL-pelit eivät olleet. Perjantaina katsojamäärä oli 4321 ja lauantaina 4639. Lasnamäen betonilähiön kupeessa sijaitsevaan areenaan mahtuu 7700 katsojaa.

Tammikuun 25. päivänä Tallinnassa pelataan kaksi SM-liigan ottelua. Silloin SaiPa kohtaa Ilveksen ja Pelicans Lukon. Yleisömääristä saadaan vertailua, vetääkö SM-liiga Virossa katsojia enemmän kuin KHL.

Jääkiekko on Virossa marginaalilaji, vaikka maan A-maajoukkueen taso on viime aikoina kohentunut. Koripallo ja lentopallo ovat maassa selvästi suositumpia pelejä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ei ole köyhien touhua – Jokerit tehnyt KHL:ssä tappiota yli 70 miljoonan euron edestä

Kommentoi Facebookissa