Jokereilla tehotonta avauksessaan – Mörkö-huuma ei täyttänyt katsomoita

Jokerit uudisti peliasunsa KHL-kaudelle 2019-20.

Jokerit uudisti peliasunsa KHL-kaudelle 2019-2020. (Kuva AOP)

Jokerit taipui Avangard Omskille KHL-kauden avauksessaan 1-3.

JÄÄKIEKKO Jokerit aloitti KHL-kautensa 1-3 -tappiolla Avangard Omskille. Hartwall-areenakaan ei Leijonien viime kevään MM-kultahuumasta huolimatta täyttynyt katsojamäärän oltua 9089. Jokereissa pelaavista maailmanmestareista huolimatta 4000 paikkaa jäi kauden avauksessa täyttämättä.

Maalipaikkoja Jokereilla oli riittävästi voittoon. Vastustaja vain puolusti erittäin hyvin ja sai itse maalinsa helposti. Voittomaali meni Jokereiden veräjänvartijan Antti Niemen piikkiin.

– Kova joukkue oli vastassa. Aika nöyrää pelasivat sen 1-0 -maalin jälkeen. Paljon pitää tehdä hommia, että pääsee maalipaikoille noita vastaan. Tiedettiin, että kova joukkue oli vastassa ja paikoista pitäisi laittaa sisään, kommentoi Jokereissa debytoinut kokenut sotaratsu Petri Kontiola.

Kontiola ei ole huolissaan.

– Viisi-viisi-peli on hakua vielä, mutta kyllä se sieltä tulee. Tässä on pitkä matka vielä edessä ja ollaan alussa vasta. Ei olla liian kriittisiä.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli Kontiolan linjoilla.

– Oli tiukka peli. Aloitettiin tosi vahvasti. Tietenkin harmitti, että ensimmäinen kuti oli heti maalissa, mutta jatkettiin siitä kyllä vahvasti, kommentoi Marjamäki.

Marjamäen mukaan paikkoja voittoonkin oli riittävästi.

– Tokaan erään ei ehkä oikein saatu sellaista hyvää kiekollista peliä. Pari huolimatonta jäähyä sotki meidän pelaamista. Kolmannessa erässä oli tarkoitus lähteä, mutta tuli ”oma maali” siihen ja vähän huonoa tsägääkin. Pystyttiin kuitenkin tekemään maali ja oli lukuisia paikkoja panna peli tasoihin, mutta jäätiin kuitenkin vähän vajaaksi siitä.

Kyseessä oli kauden avausottelu ja useammalle pelaajalle ensimmäinen sarjamatsi uudessa seurassa. Marjamäen mukaan jännitystä oli pelaajilla ehkä liikaakin,

– Osa pelaajista jännitti aika paljon. Ei pystynyt ihan semmoiseen rentoon suoritukseen, mikä näkyi syöttöpelaamisessa ja lopullisissa ratkaisuissa. Tietyllä tavalla on ihan inhimillistä ja ymmärrettävää. Torstain peliin on helpompaa lähteä henkisesti.

Vastustaja hyökkäsi varovaisesti ja keskittyi puolustamaan johtoasemaansa. Jokerit ei tahtonut löytää tietä maalille. Ottelu muistuttikin vähän Jokereiden viime kevään tappioon päättyneitä Moskovan Dynamo -pelejä.

– Siihen on totuttu. Jotenkin tuntuu, että tämä on nähty aikaisemminkin. Yritettiin kyllä pelin aikana, mutta ei saatu ihan näkyville, mitä oltaisiin haluttu, ja että oltaisiin oltu tehokkaampia, Marjamäki harmitteli.

Marjamäki myönsi, ettei ylivoima ollut Omskia vastaan tasolla, johon Jokereiden taitotasolla pitäisi pystyä.

– Niitä viimeisiä syöttöjä pitää parantaa ja helppojen kiekkojen menettämisestä pitäisi päästä eroon. 5-4 ja 6-4 -ylivoimat, jotka olivat lopussa, niin kyllähän niistä pitäisi laittaa kiekko sisään. Ei se ole sen ihmeellisempää.

Jään laatukaan ei ollut parasta luokkaa.

– Jätkät sanoivat, että jää oli todella heikko. Oli niin kuin vettä kentällä kun jatkui ja kyllä sen näkikin. Mutta uskon siltä, että pystytään syöttämään paremmin ja pelaamaan laadukkaammin kiekolla, Marjamäki sanoi.

Jokerit jatkaa kauttaan torstaina. Silloin Hartwall-areenalle saapuu vieraaksi Tatarstanin mahtiseura Ak Bars Kazan.

Haastattelu Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Raju mediaruoskinta kyllästyttää Jokereissa – ”Ei missään nimessä ole sen arvoista”

Kommentoi Facebookissa