Jokereille kuudes perättäinen voitto – vastustaja sekoili omituisesti

Jokerit uudisti peliasunsa KHL-kaudelle 2019-20.

Jokerit uudisti peliasunsa KHL-kaudelle 2019-2020. (Kuva AOP)

Jokerit on KHL:ssä kuuden ottelun voittoputkessa.

JÄÄKIEKKO Jokereiden voittoputki KHL:ssä venyi sunnuntai-iltana jo kuuden ottelun mittaiseksi. Jokerit kaatoi Salavat Julajev Ufan voittolaukauskisan päätteeksi 3-2.

Voittomaalikilpailussa Jokereilta onnistuivat maalinteossa Ahti Oksanen, Brian O´Neill sekä Mikko Lehtonen. Ufalta onnistuivat Nikita Soshnikov ja Alexander Burmistrov.

Ufalta nähtiin voittomaalikilpailussa omituista sekoilua, kun Juha Metsola vaihdettiin maalilta pois ja Andrei Karejev vaihdettiin sisään. Karejev ei onnistunut ja näin Metsola vaihdettiin takaisin maalille.

Jokerit oli vielä avauserän jälkeen 0-1-tappiolla, mutta toisessa erässä kotijoukkue nousi johtoon. Sami Lepistö ja Brian O´Neill tekivät esityön ja puolustaja Mikko Lehtonen laukoi kauden viidennen maalinsa. Vain pari minuuttia myöhemmin Jokerit nousi ylivoimalla ensi kertaa ottelussa johtoon. Petri Kontiola antoi loistavan passin ylivoimalla ja O´Neill laukoi suoraan syötöstä maalin edestä 2-1-maalin.

Jokerit teki kahden maalinsa eteen paljon töitä, mutta maalin hinta omiin on edelleen turhan matala. Käytännössä heti ensimmäisestä Ufan seuraavasta paikasta Pjotr Khokhrjakov runnoi maalin edestä 2-2-tasoituksen. Jokerit haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, mutta osuma hyväksyttiin.

Jokereille tuli ottelusta huonojakin uutisia, kun iso loukkaantumissuma sai jatkoa. Amerikkalaishyökkääjä Steve Moses ei tullut enää kolmanteen erään mukaan.

– No, varmaan kävi pahasti, kun ei enää kolmanteen erään tullut mukaan. Kyllä tämä vähän harmaita hiuksia aiheuttaa, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi Viasatin haastattelussa.

Jokereiden loukkaantumissuma on jo karmea. Ufa-ottelusta putosivat pois jo etukäteen Henrik Haapala ja Antti Pihlström. Heidän lisäkseen Jokereiden sairaslistalla ovat jo entuudestaan Oliver Lauridsen, Nicklas Jensen ja Konsta Hirvonen. Etenkin siis laitahyökkääjistä alkaa olemaan huutava pula.

Jokerit nousi kuudennen voittonsa myötä 19 pisteeseen. Joukkue on nyt kuudentena KHL:n läntisessä lohkossa. Salavat Julajev on viidentenä itäisessä lohkossa.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Tehokkain suomalainen – menetettynä lupauksena pidetty Teemu Pulkkinen loistaa Valko-Venäjällä

Kommentoi Facebookissa