Tehokkain suomalainen – menetettynä lupauksena pidetty Teemu Pulkkinen loistaa Valko-Venäjällä

NHL-urallaan epäonnistunut Teemu Pulkkinen pelaa nykyään Moskovan Dynamossa. (Kuva AOP)

NHL-urallaan epäonnistunut Teemu Pulkkinen pelaa nykyään Moskovan Dynamossa. (Kuva AOP)

Teemu Pulkkinen on osoittanut Valko-Venäjällä olevansa yhä kovan luokan pelaaja, jolla voisi olla käyttöä Leijonissakin.

JÄÄKIEKKO Hyökkääjä Teemu Pulkkinen, NHL:ssä epäonnistunut takavuosien superlupaus, on aloittanut kautensa KHL:n valkovenäläisseurassa Dinamo Minskissä todella vahvasti. Hän johtaa seuransa sisäistä pistepörssiä kerättyään 16 ottelussa tehopisteet 9+6=15.

Pulkkinen johtaa myös KHL:n suomalaisten pistepörssiä. Koko KHL:n pistepörssissä Pulkkinen on seitsemäntenä.

Pulkkinen, 27, siirtyi Dinamo Minskiin 2018 yritettyään sitä ennen NHL-uraa viiden kauden ajan heikolla menestyksellä. Hän pelasi Detroitissa, Arizonassa ja Minnesotassa vain 83 NHL-ottelua.

Kovasta laukauksestaan tunnettu Pulkkinen latoi AHL-farmiliigassa kyllä kovia tehoja, mutta NHL-tasolle häntä ei pidetty riittävän monipuolisena pelaajana. Kun vauhtia oli peleissä enemmän, ei ”Pulu” tahtonut päästä maalipaikoille.

Dinamo Minskissä Pulkkinen pelaa nyt toista kauttaan ja näyttää tänä syksynä harpanneen tehoissaan askeleen eteenpäin. Maalipaikoille Pulkkinen löytää nyt paremmin ja hänen laukauksensa on yhä todella kova.

Pulkkinen teki Dinamo Minskin kanssa sopimuksen juuri ennen kauden alkua. Hän oli sitä ennen harjoittelemassa Sveitsissä Lausannen joukkueessa, mutta mahtui lopulta Dinamo Minskin ulkomaalaiskiintiöön, kun kanadalainen Francis Pare sai Valko-Venäjän kansalaisuuden.

Dinamolle päätös yhteistyön jatkamisesta Pulkkisen kanssa oli oikea. Seuran kanadalaisvalmentaja Craig Woodcroft kehuukin Pulkkista.

– Hän on kova maalintekijä. Vaarallinen. Mielestäni hän on yksi liigamme parhaista maalintekijöistä. Hänen mentaliteettinsa on sellainen, että hän elää tehdäkseen maaleja. Hän pelaa sillä lailla, Woodcroft totesi Pulkkisesta perjantaina joukkueensa 2-3 -tappioon päättyneen Jokerit-ottelun jälkeen.

Woodcroftin mielestä Pulkkinen monipuolistaa Dinamon hyökkäyspeliä.

– Olen iloinen, että hän on joukkueessamme. Hän auttaa meitä luomaan hyökkäyspeliä. Kautensa hän on aloittanut hyvin.

Pulkkinen pääsi perjantaina pelaamaan ex-seuraansa Jokereita vastaan. Ottelu oli hänelle kivuliaskin kokemus Dinamon hävittyä 2-3 ja Pulkkisen saatua tällin jalkaansa.

Jokerit nousi kolmannessa erässä tappioasemasta voittoon.

– Toinen erä oli hyvä, mutta viimeinen ei ollut. Pisteittä jäätiin. Harmittaa, ettei saatu sitä mitä haettiin, harmitteli Pulkkinen.

Jalkaansa nilkuttaneen Pulkkisen haastattelu jäi lyhyeksi. Hänellä oli kiire sairaalatutkimuksiin.

– Sain kiekon jalkaan ensimmäisessä erässä. Menen käymään nyt sairaalassa. Katsotaan, mikä on tilanne.

Jokereita vastaan Pulkkinen ei onnistunut maalinteossa. Hänen saldokseen jäi yksi syöttöpiste.

Pulkkinen oli Suomen maajoukkueessa voittamassa MM-hopeaa Moskovan ja Pietarin kisoissa 2016. Silloin hän jäi turnauksen lopussa ylimääräisen hyökkääjän rooliin.

Nykyvireessään Pulkkiselle olisi maajoukkueessa varmasti käyttöä. Mielenkiinnolla odotellaan, nähdäänkö hänet tositoimissa Helsingin Karjala-turnauksessa marraskuun alussa.

Teksti Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Jokerit kasvatti voittoputkeaan erikoisellakin alivoimaosumalla – ”Joskus se menee tolleen”

Kommentoi Facebookissa