Jokereille tärkeä voitto – Julius Junttila osui viimein KHL:ssä

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit pehmitti Moskovan Spartakin 3-1. Julius Junttila teki ensimmäisen maalinsa KHL:ssä.

JÄÄKIEKKO Jokerit katkaisi KHL:ssä kahden ottelun tappioputkensa voitettuaan perjantaina Moskovassa Spartakin 3-1. Voitto oli hyvinkin tärkeä taistelussa pudotuspelien kotiedusta.

Jokereiden hyökkääjä Julius Junttila teki viimeinkin ensimmäisen maalinsa KHL:ssä. Hän viimeisteli toisessa erässä ottelun voittomaaliksi jääneen osuman upeasti rystyltä.

– Pitkään sitä on odotettu ja viime peleissä paikkojakin on ollut. Helpottava ja hyvä tunne, kun vihdoin sai maalin tehtyä, Junttila sanoi Jokereiden nettisivujen mukaan.

Jokerit myös tuhlasi ottelussa maalipaikkoja ja piti Spartakin pelissä mukana. Henkisesti helpottava voitto oli kuitenkin tärkeintä.

– Erittäin hyvä peliin tuleminen, muttei saatu paikkoihin nähden tehtyä niin paljon tulosta kuin olisi voitu. Toisessa erässä oli paljon erikoistilannepelaamista. Meille alivoimamaali ja olin tyytyväinen 5-5-peliinkin, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Juttuvinkki: Faselin ja Lukashenkon hali on suomettumisesta tuttua poliittista teatteria

Päätöserässä Janis Kalnins piti torjunnoillaan Jokerit johtoasemassa. Peter Reginin maali 3-1:een oli Jokereiden ainoa laukaus kohti maalia koko erässä.

– Kolmas erä meni vähän liikaa puolustamiseksi. Oli tarkoitus vähän hyökätäkin, mutta alla oli kaksi huonoa peliä ja tappiota. Joukkueessa on niin paljon välittämistä, että väkisinkin peli menee silloin passiiviseksi ja puolustamiseksi, Marjamäki mietti.

Jokerit on läntisessä konferenssissa viidentenä. Neljä parasta saa pudotuspeleihin kotiedun.

Neljäntenä oleva Moskovan Dynamo on Jokereita seitsemän pistettä edellä, mutta on pelannut Jokereita kolme ottelua enemmän. Jokereilla on runkosarjasta pelaamatta vielä 19 ottelua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuorten Leijonien pronssisankari loisti SM-liigassa

Kommentoi Facebookissa