Jokereissa hurja määrä koronatartuntoja – kausi kuitenkin jatkuu

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereissa todettiin peräti 12 koronatartuntaa. Joukkue palaa lauantaina kuitenkin tositoimiin.

JÄÄKIEKKO Jokereiden viime viikolla päättynyt reissu Siperiaan, Venäjän Kaukoitään sekä Kazakstaniin toi pisteiden lisäksi tuliaisina koronatartuntaryppään. Ensimmäisissä testeissä paljastui neljä positiivista tulosta ja sunnuntaina 25.10. tehdyissä testeissä kahdeksan lisää.

Keskiviikkona 28.10. suoritetuissa testeissä kaikki testattavat olivat kuitenkin negatiivisia. Näin ollen karanteenissa olevat ja negatiivisia testituloksia saaneet henkilöt voivat palata joukkueharjoituksiin lauantaina 31.10. ja matkustaa samana päivänä Tsherepovetsiin, jossa pelataan sunnuntaina 1.11. Severstalia vastaan.

Jokerit tiedotti samalla, että perjantaiksi 30.10. merkitty ottelu HK Sotshia vastaan on siirretty tiistaille marraskuun 3. päivälle. Tältä viikolta peruuntuneiden kahden kotiottelun uusista ajankohdista ei ole vielä tietoa. Jokereiden piti kohdata maanantaina Avtomobilist Jekaterinburg ja keskiviikkona Vitjaz Podolsk.

Venäjä koronatilanne on viime viikkoina pahentunut. Jokereiden tartuntarypäs kertoo tästä osaltaan karua faktaa.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Venäjällä ei ole kuitenkaan ollut edes vakavia ehdotuksia KHL-kauden keskeyttämisestä. Tartunnan saaneet pelaajat on laitettu karanteeniin ja joukkueet ovat paikanneet kokoonpanojaan tarvittaessa junioripelaajilla.

Yleisöäkin päästetään Venäjällä yhä KHL-otteluihin. Myös Jokereiden peleihin pääsee yleisöä. Hartwall-areenalle saa ottaa paikan päälle 4500 katsojaa.

Venäjän naapurimaa Kazakstan on tehnyt toisenlaisen ratkaisun. Maan KHL-joukkue Barys Nur-Sultan pelaa kotiottelunsa toistaiseksi tyhjille katsomoille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Floridan ykkösvaraus tehoilee HIFK:ssa – ”Haluan pitää keskittymisen täysillä nyt täällä”

Kommentoi Facebookissa