Jokerit kairasi niukan voiton – Teemu Pulkkisen maali ei riittänyt

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Lokomotiv Jaroslavlin jatkoajalla 4-3. Henrik Haapala tasoitti kolmannen erän lopussa ja teki jatkoajalla voittomaalin.

JÄÄKIEKKO Jokerit onnistui kaatamaan maanantain kotiottelussaan KHL-liigassa Lokomotiv Jaroslavlin maalein 4-3. Voittomaali syntyi jatkoajalla Henrik Haapalan toimesta.

Illan sankari Haapala maalasi ottelussa kahdesti. Hän tasoitti 3-3:een, kun kolmatta erää oli jäljellä reilu minuutti.

Jordan Schroeder oli avauserässä maalannut Jokerit 1-0 -johtoon ja Veli-Matti Savinainen oli tasoittanut toisen erän lopulla Schroederin syötöstä 2-2:een. Jokereissa kymmenisen vuotta sitten otteillaan ihastuttanut Teemu Pulkkinen maalasi Lokomotivin vielä johtoon, mutta Haapalan maalit veivät ottelun lopulta isännille.

– Kova peli oli. Ei ole ihme, koska olihan vastassa yksi sarjan kärkijoukkueista. Vaatimustaso oli pelissä kauttaaltaan kovalla tasolla, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi seuransa nettisivuilla.

Juttuvinkki: Pavel Bure teki viisi maalia, Leijonien baarireissulla osuutta asiaan?

Marjamäkeä ilahdutti, että Jokerit paransi otteitaan pelin edetessä.

– Pelin alussa kiekollinen huolellisuus ei ollut riittävällä tasolla, mutta paransimme siinä. Toisessa erässä otimme liikaa jäähyjä, mutta kolmannessa olimme jo vastustajaa parempia. Kauttaaltaan olimme vähän parempi joukkue ja halusimme enemmän. Lopussa saatiin tietysti tärkeät maalit Haapalalta, Marjamäki kiitteli.

Jokerit voitti kovatasoisen joukkueen. Onhan Lokomotiv läntisessä konferenssissa kolmantena.

Jokerit on lännessä vasta kahdeksantena, mutta on pelannut kolme ottelua Lokomotivia vähemmän. Eroa Jokereilla on Lokomotiviin kymmenen pistettä.

Keskiviikkona Jokerit kohtaa SKA Pietarin. Vastassa on yksi KHL:n parhaista joukkueista, joka majailee läntisessä konferenssissa toisena.

– Kliimaksi on keskiviikkona, kun SKA tulee tänne. Se on hyvä mittari meille ennen vuodenvaihdetta, Marjamäki sanoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: SM-liigassa tärähti yllätys – HPK:n surkeus vain jatkuu

Kommentoi Facebookissa