Jokerit laittoi kärkijoukkueen koville – ”Peli aaltoili vähän liikaa”

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit taipui huippujoukkue Moskovan TsSKA:lle jatkoajalla maalein 4-5.

JÄÄKIEKKO Jokerit kohtasi KHL:n sunnuntain huippuottelussa Moskovassa läntisen konferenssin kärkijoukkueen TsSKA:n. Peli oli tasainen, mutta Andrei Svetlakovin jatkoaikamaalin myötä TsSKA voitti 5-4.

Jokerit oli johtanut ottelua 1-0 ja 2-1. TsSKA nousi 4-2 -johtoasemaan, mutta Viktor Lööv ja illan toisen maalinsa tehnyt Jordan Schroeder nostivat Jokerit vielä tasoihin, mikä pelasti joukkueelle yhden pisteen.

Vastassa oli Jokereilla KHL:n kovinta laatua, mutta Jokereiden päävalmentajana Lauri Marjamäen mukaan peli olisi ollut voitettavissa.

– Peli aaltoili vähän liikaa, emmekä yksilötasolla päässeet ihan siihen, mitä olisi tarvittu huippupelin voittamiseen. Tälläkin pelillä olimme lähellä voittoa, joten kyllä tämä uskoa antaa, mutta pieniä asioita pitää vielä parantaa, Marjamäki summasi Jokereiden nettisivuilla.

Juttuvinkki: Pavel Bure teki viisi maalia, vaikuttiko Leijonien baarireissu asiaan?

Hyviäkin asioita oli Marjamäen mielestä paljon.

– Kolmannessa erässä tapettiin kaksi alivoimaa ja pystyttiin sen jälkeen nousemaan TsSKA:n tasoista joukkuetta vastaan kahden maalin takaa tasoihin. Mahdollisuudet oli ottaa kaksikin pistettä, mutta pieni kiekollinen huolimattomuus maksoi meille tänään. Neljä tehtyä maalia TsSKAa vastaan vieraissa on hyvä asia, hän sanoi.

Negatiivista antia Jokereille tarjosi maalivahti Anders Lindbäckin loukkaantuminen. Vielä ei ole tietoa, miten pahasta vammasta on kyse.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa kuudentena. Kärjessä oleva TsSKA on Jokereita 16 pistettä edellä, mutta on pelannut kolme ottelua enemmän.

Jokerit jatkaa pelejään tiistaina Sotshissa. Vastassa oleva HK Sotshi on lännessä toiseksi viimeisenä, joten Jokerit hakee niin sanottuja pakkopisteitä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ruotsi oli todella huono – USA on Nuoria Leijonia vastaan suosikki

Kommentoi Facebookissa