Jokerit löi sarjajumbon mustissa joulupaidoissa – ”Olen iloinen, että saimme Antti Niemelle voiton”

Jokerit juhlisti joulua mustissa paidoissa.

Jokerit juhlisti joulua mustissa paidoissa. (Kuva Jokerit)

Jokerit voitti Dinamo Riian 5-3 ja nousi KHL:n läntisessä konferenssissa kolmanneksi. Stanley Cup-voittaja Antti Niemelle voitto oli vasta kauden toinen.

JÄÄKIEKKO Jokereiden pisteputki KHL:ssä kasvoi jo seitsemän ottelun mittaiseksi joukkueen kaadettua lauantain kotiottelussaan Dinamo Riian 5-3. Tulos ei ollut yllättävä. Onhan Jokerit läntisessä konferenssissa kolmantena ja Riika viimeisenä.

Ensimmäinen erä oli Jokereilta vahva. Brian O’Neill, Marko Anttila ja Sami Lepistö maalasivat Jokerit 3-1 -johtoon.

– Tuntui, että ensimmäisessä erässä olimme ytimessä: liikuimme hyvin ja olimme tosi tehokkaita, teimme hyvällä prosentilla maaleja, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivuilla.

Kolmannessa erässä Dinamo nousi 2-3 -tilanteeseen, mutta O’Neill ja Henri Ikonen nostivat Jokerit 5-2 -johtoasemaan.

– Toisessa erässä tuntui, että tekeminen vähän lässähti. Vastustaja puolusti ja kamppaili hyvin. Kolmannessa he pääsivät maalin päähän, mutta sitten tulivat tärkeät neljäs ja viides maali. Peli oli siinä, Marjamäki sanoi.

Stanley Cup -voittaja Antti Niemelle kausi on ollut Jokereissa vaikea. Hän on valahtanut joukkueensa kakkosmaalivahdiksi.

Dinamo-ottelussa Niemi torjui vasta kauden voittonsa.

– Kolme ylivoimaa, kaksi ylivoimamaalia oli hyvä juttu. Ahti Oksanen ja Aleksi Halme toivat energiaa ja olivat selkeästi erottuvia pelaajia. Olen iloinen, että saimme Antti Niemelle voiton, Marjamäki sanoi.

Jokerit nousi voitollaan läntisessä konferenssissa kolmanneksi Moskovan Dynamon edelle. Matkaa kärjessä olevaan Moskovan TsSKA:n on vain viisi pistettä.

– Viikon ajalta viisi pistettä ja siihen pitää ihan suht tyytyväinen olla, Marjamäki sanoi.

Jokerit pelasi Dinamoa vastaan mustissa paidoissa. Kyse oli seuran ilmoituksen mukaan joulupaidoista. Talvinen joulu niistä ei tullut mieleen, mutta paidan väri oli sinänsä ihan hyvä symboli Helsingin lumettomalle ankealle joulusäälle.

Jokerit pelaa tapaninpäivänä Jaroslavlissa Lokomotivia vastaan. Ensi viikon lauantaina vastassa on vuoden 2014 olympiamaisemissa HK Sotshi.

Seuraavan kotiottelunsa Jokerit pelaa maanantaina 30. joulukuuta Vitjaz Podolskia vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Moskovan videotuomarointi raivostutti Helsingissä – Jokereilta vietiin selvä maali

Kommentoi Facebookissa