Jokerit mittasi tasoaan Imatralla – ei vakuuttanut

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit hävisi Ässille Imatralla perjantaina voittolaukauskisan päätteeksi 3-4. Torstaina Jokerit oli voittanut Jukurit niukasti 2-1.

JÄÄKIEKKO Jokerit pelasi tällä viikolla ensimmäiset ottelunsa SM-liigaseuroja vastaan kuuteen vuoteen, kun Imatran Bauer Games -turnauksessa vastaan asettuivat Jukurit ja Ässät. Jokerit ei näissä otteluissa vakuuttanut.

Torstaina Jokerit voitti Imatralla Jukurit niukasti 2-1. Toronto Maple Leafsin NHL-organisaatiosta lainalla oleva maailmanmestari Mikko Lehtonen pelasti Jokerit voittomaalillaan ottelun lopussa.

Perjantaina Jokerit oli Ässiä vastaan 0-3 -tappioasemassa Roni Hirvosen, Aleksi Varttisen ja alivoimalla osuneen Niklas Appelgrenin vietyä porilaiset karkumatkalle. Jordan Schroeder, Jonathan Pudas ja Nicklas Jensen maalasivat Jokerit tasoihin.

Ratkaisua haettiin voittolaukauskisasta. Siinä Ässät oli parempi.

Imatralla pelattiin harjoitusotteluita, eikä joukkueiden tasoeroista voi tehdä suoria päätelmiä. Pelaajapalkkojen valossa Jokereiden tulokset eivät kuitenkaan mairittele.

KHL:n palkkakatto on noin 11 miljoonaa euroa. Jokereiden pelaajapalkkojen tarkka määrä ei ole tiedossa, mutta Jokereiden palkoilla maksaisi Ässien tai Jukureiden palkat moneen kertaan. Viime kaudella Ässien pelaajabudjetti oli 1,9 miljoonaa euroa ja Jukurien 1,5 miljoonaa.

Juttuvinkki: Käsittämätön juttu – Leijonat hävisi olympialaisissa vain yhden erän ja jäi pronssille

Jokerit siirtyi KHL:ään 2014. SM-liigassa siirto raivostutti, eikä SM-liiga sallinut joukkueilleen harjoituspelejä Jokereita vastaan sakon uhalla.

Ennen kauden 2014-15 alkua Jokerit kohtasi harjoituspelissä TPS:n Turussa voittaen silloin 5-3. Sen jälkeen Jokerit ei pelannut SM-liigan seuroja vastaan ennen Imatran turnausta. Viime talvena SM-liigan oli poistettava Jokerit-pannansa, kun kilpailuvirasto arvioi sen kilpailulain vastaiseksi.

Jokereiden ja SM-liigaseurojen tasoeroista on riittänyt arvailuja. Kärppien on väitetty pelanneen SM-liigassa parempaa jääkiekkoa kuin Jokereiden KHL:ssä.

Kunnon tasonmittausta Jokereiden ja SM-liigan välillä saataisiin, jos niiden välillä pelattaisiin kilpailullisia otteluita kauden aikana. Harjoituspelit ovat toki suuntaa antavia. Ylivoimainen Jokerit ei Jukureita ja Ässiä vastaan todellakaan ollut.

Ensi viikolla Jokerit kohtaa harjoitusottelussa keskiviikkona TPS:n ja torstaina Dinamo Riian. KHL-kautensa Jokerit aloittaa sarjaohjelman mukaan 3. syyskuuta Minskissä paikallista Dynamoa vastaan. Valko-Venäjän poliittinen tilanne tietysti puhuttaa.

Imatralla mitattiin perjantaina myös SM-liigan ja Mestiksen tasoeroja. Mestiksestä 2016 Liigaa kabinettipelillä nostettu Jukurit hävisi Imatran ylpeydelle Ketterälle jatkoajalla 3-4.

Jokerit ei Ketterän tasoa päässyt mittaamaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Miro Heiskanen liekeissä – NHL:n uusi suomalainen supertähti

Kommentoi Facebookissa