Jokerit murskaava Moskovassa – Mörkö näytti tappelutaitojaan

Marko Anttila muistetaan Leijonien kultasankarina 2019 MM-kisoista. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit murskasi Moskovan Spartakin maalein 6-1. Ottelussa puhutti myös tappelu.

JÄÄKIEKKO Jokerit hävisi lauantain kotiottelussaan KHL:ssä Moskovan Spartakille 2-4 johdettuaan ottelua ensin 2-0. Maanantaina joukkueet kohtasivat uudelleen Moskovassa ja tällä kerralla Jokerit oli murskaava voitettuaan maalein 6-1.

Ottelu alkoi tappelunujakalla. Jokereiden pelaajista tappelutaitojaan näyttivät Marko Anttila ja Markus Hännikäinen, jotka ottivat yhteen Spartakin Nikita Sokolovin ja Oleg Jevenkon kanssa.

Anttila ei nyrkkimatsissa Jevenkon kanssa menestynyt, sillä ”Mörkö” putosi nopeasti jään pintaan. Vastassa ollut valkovenäläinen kaksimetrinen Jevenko on kehittänyt tappelutaitojaan Pohjois-Amerikassakin.

Hännikäinen ja Sokolov olivat tasaisempia. Lopulta Sokolovilta aukesivat rystysetkin nyrkkitappelussa.

Jokerit siirtyi ensimmäisessä erässä 3-0 -johtoon. Toisen erän jälkeen peli oli 5-1 ja kolmas erä olikin pakkopulla.

– Emme pelanneet niin hyvin lauantaina. Tänään aloitimme hyvin, kamppailimme kovaa ja joukkueen luonne näkyi koko 60 minuutin ajan. Alivoimapelimme oli hyvää ja mielestäni ansaitsimme voiton tänään, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Yhdysvaltain olympiajoukkueessa Pyeongchangissa 2018 pelannut Brian O’Neill teki maalin ja saalisti lisäksi kaksi syöttöpistettä. O’Neill nousi KHL:n pistepörssissä kakkospaikalle.

– Aina kun tarvitaan, Brian on parhaimmillaan. Tänäkin vuonna hän on näyttänyt suuruutensa, kuinka tärkeä pelaaja hän on meille. Jo pelkästään nämä pisteet, mutta hän on myös varakapteeni. Tapa, jolla hän on huippu-urheilija joka päivä, tekee syvän vaikutuksen, Marjamäki kehui O’Neilliä.

Jokerit jatkaa KHL:n läntisessä konferenssissa kärjessä. Toisena olevaan Moskovan Dynamoon eroa on kaksi pistettä.

Keskiviikkona Jokerit pelaa Jaroslavlissa Lokomotivia vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: JYP karmeassa tilassa – jälleen tuli turpaan murskalukemin

Kommentoi Facebookissa