Jokerit napannut kaksi tärkeää voittoa – latvialaismaalivahti syrjäyttämässä Antti Niemen

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit taisteli voiton Moskovassa. Kaksi perättäistä voittoa keventänee hieman Lauri Marjamäen paineita.

JÄÄKIEKKO Jokerit toipui vahvasti viime viikon heikosta kotiottelusta Moskovan TsSKA:ta vastaan. Viime lauantaina Jokerit voitti kotiottelussaan Avtomobilist Jekaterinburgin 4-2 ja maanantaina Jokerit otti Moskovassa 2-1 -voiton jatkoajalla Moskovan Dynamosta.

Moskovassa Jokerit siirtyi johtoon Brian O’Neillin maalilla avauserässä. Voittomaalista vastasi Henrik Haapala.

– En tiedä, näkyikö avauserässä historia vai mikä, mutta oltiin onnekkaita, että johdettiin tauolla. Se oli Brianilta tosi iso maali. Sen jälkeen pelattiin kyllä tosi hyvin kaksi erää, päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi seuransa tiedotteessa.

Latvialainen Janis Kalnins näyttää nousseen Jokereiden ykkösmaalivahdiksi haparoineen Antti Niemen tilalle. Kalnins torjui Moskovassa 36 kertaa.

– Janis oli erinomainen ensimmäisessä erässä ja otti isoja koppeja. Sen jälkeen joukkue puolusti hienosti edessä, mutta kyllä voittava maalivahtipeli oli tänään meillä, Marjamäki kehui.

Jokerit nousi KHL:n läntisessä konferenssissa seitsemänneksi.

– Voitto antaa uskoa. Jaksettiin puolustaa hyvin niillä hetkillä, kun piti puolustaa, ja nostettiin tasoa ottelun edetessä. Ne olivat avaimet voittoon. Hyvään suuntaan olemme menossa, mutta homma on kesken ja keskiviikkona odottaa taas uusi taistelu, Marjamäki päätti.

Jokerit kohtaa keskiviikkona vieraissa Neftehimik Nizhnekamskin. Pelipaikkana on Nizhnekamskin öljynjalostamokaupunki, jota ei ole arkkitehtuurilla pilattu. Nizhnekamskia kutsutaan leikillisesti ”Venäjän Monacoksi”.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valmentajapotkut jo syyskuussa – Ilvekseltä nopeaa toimintaa

Kommentoi Facebookissa