Jokerit otti kovan voiton – Ilveksen tähti laskussa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti TsSKA:n Moskovassa. SM-liigassa Ilves koki jo neljännen perättäisen tappionsa.

JÄÄKIEKKO Viime aikoina heikosti kaukalossa esiintynyt Jokerit otti KHL:ssä lauantaina kovan päänahan voitettuaan Moskovassa TsSKA:n maalein 3-1. Taistelutahto oli Jokereilla kunnossa ja se näkyi myös kaukalossa.

Ottelun sankari oli Markus Hännikäinen. Hän syötti toisessa erässä Jordan Schroederin maalin ja onnistui myöhemmin itsekin maalinteossa.

NHL:ssäkin pelannut Hännikäinen saalisti ensimmäiset KHL-tehopisteensä.

– Tämä oli meiltä todella hyvä peli ja valtava voitto. Oli tietysti hienoa tehdä maali ja saada ensimmäiset tehopisteet, mutta tärkeintä oli joukkueen suoritus ja voitto. Nämä olivat todella isot kaksi pistettä meille. Oma pelaaminen tuntuu koko ajan paremmalta. En ollut pelannut kymmeneen kuukauteen, mutta nyt alkaa tuntua taas siltä, että olen jääkiekkoilija, kommentoi Hännikäinen Jokereiden tiedotteessa.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki iloitsi taisteluvireen löytymistä.

– Edellispelit olivat vähän ylös alas menemistä ja ollaan oltu haaleissa vesissä. Tänään luistelu, kamppailu, tunne ja intohimo näkyivät heti alusta lähtien. Kyllä se pelikin siellä sitten on. Kauttaaltaan hieno suoritus joukkueelta. Kamppailtiin hyvin ja pelattiin hyvä peli, Marjamäki sanoi.

KHL:n läntisessä konferenssissa Jokerit on viidentenä. Kärkijoukkue TsSKA on 20 pistettä edellä.

Juttuvinkki: Kalervo Kummola kovasta ratkaisusta – ”Mitään poliittista painostusta ei minua kohtaan tullut”

Jokereiden entisessä sarjassa SM-liigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Ilveksen tappiokierre jatkui 0-2 -tappiolla Vaasassa Sportille.

Ilves aloitti kautensa erittäin hyvin ja kävi sarjataulukon kärjessäkin. Kun joukkue menetti syömähampaansa NHL-seuroille Pohjois-Amerikan kiekkokauden käynnistyttyä, alkoi takkuturkki murista tylsästi. Sport-ottelussa Ilves koki jo neljännen perättäisen tappionsa.

Jukurit puolestaan päätti viiden ottelun tappioputkensa voitettuaan jumboryhmä HPK:n jatkoajalla 4-3. Jukurit on sarjassa sijalla 12.

Toisessa tyvipään taistossa JYP voitti Lappeenrannassa SaiPan 4-2. SaiPa on sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä ja JYP toiseksi viimeisenä.

TPS otti neljännen perättäisen voittonsa lyötyään Kuopiossa KalPan 3-1. Sarjataulukossa TPS on nyt kuudentena ja KalPa seitsemäntenä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kärpillä menee kehnosti – ”Vielä ei riitä osaaminen tuloksentekoon”

Kommentoi Facebookissa