Kärpillä menee kehnosti – ”Vielä ei riitä osaaminen tuloksentekoon”

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki. (Kuva AOP)

Kärpät on hävinnyt kuudesta viimeisestä ottelustaan viisi. Perjantaina tuli takkiin TPS:ltä.

JÄÄKIEKKO Oulun Kärpät on SM-liigan kestomenestyjä, mutta tällä kaudella joukkueen menestys on alittanut odotukset. Perjantaina Kärpät hävisi kotonaan TPS:lle 1-2-lukemin ja koki jo viidennen tappionsa viimeiseen kuuteen otteluun.

Sarjataulukossa Kärpät majailee tällä hetkellä sarjataulukon sijalla yhdeksän. Eroa kärkijoukkue Lukkoon on jo 21 pistettä.

Paine päävalmentaja Mikko Mannerin yllä kasvaa ja sen voi lukea perjantaina myös menestysluotsin olemuksesta. Manner oli hyvin allapäin.

– Tasainen peli. Onnistuimme ihan riittävän hyvin hommaamaan ylivoimia ja luomaan maalipaikkoja riittävä määrä ja hävittiin peli, Manner summasi lehdistötilaisuudessa.

Maalipaikkoja Kärpät loi, mutta yhdellä täysosumalla voittaa kiekkopelin vain aniharvoin.

– Yksi maali on yksi maali ja pelin kriittisiä hetkiä emme pystyneet hyödyntämään vielä sillä tavalla kuin voitto vaatisi, Manner sanoi.

Mannerin mukaan Kärppien pelissä näkyi kuitenkin kehitystä.

– Steppi eteenpäin tiistaista. Okei, se ei vielä paljoa vaatinut, mutta työmäärä rupesi olemaan nyt sitä luokkaa, että voi ansaitakin jotain. Vielä ei riitä osaaminen tuloksentekoon, Manner linjasi.

Juttuvinkki: Kalervo Kummola kovasta ratkaisusta – ”Mitään poliittista painostusta ei minua kohtaan tullut”

Kouvolassa KooKoo oli tyly isäntä Jukureille. Kotijoukkue voitti 6-1.

Toisen polven kiekkoilija Christian Thomas tehoili tehot 2+1 ja Ahti Oksanen keräsi saldon 0+3. KooKoon ”kuumakalle” Martin Berger lensi ottelusta ulos hermostuttuaan saamastaan rangaistuksesta, mutta Bergerin ulosajo ei KooKoon menoa hidastanut.

Lahdessa Pelicansin hyvä kausi sai jatkoa. Pelicans kaatoi perjantaina SaiPan 2-1. HIFK-laina Eero Teräväinen ja Aleks Haatanen tekivät Pelicansin maalit jo avauserässä. SaiPan ainokaisen teki Micke Saari toisen erän lopussa.

Pelicans on kovassa iskussa, sillä lahtelaisryhmä on voittanut jo neljä ottelua putkeen ja on toisena sarjassa. SaiPa on sijalla 12 ja on hävinnyt nyt kolme ottelua putkeen.

Järvi-Suomen derbyssä KalPa kaatoi JYPin 2-1-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen. Juuso Könönen upotti ratkaisevan rankkarin.

KalPa on voittanut nyt kolme ottelua putkeen ja on kuudentena sarjassa. JYP on viimeistä edellisenä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: HIFK:n maalivahti tositoimiin pitkän tauon jälkeen – haki vauhtia hyisestä merestä

Kommentoi Facebookissa